Witaj.
Poprawne zachowanie uczestniczki forum.Miała problem,rozwiązała go i podzieliła się uwagami i sposobem
usunięcia usterki. .Jeżeli dobrze zrozumiałem za wymianę uszczelki pod głowicą,zapewne planowanie
i jak piszesz drobne elementy zapłaciłaś 7,5 tysi?
Pozdrawiam
Precyzujac: szlifowanie zaworow, planowanie glowicy, test szczelnosci oraz wymiana: uszczelek, zestawu, wartosc czesci, srub glowicy,, oleju, plynu chlodniczego, termostatu, pompy, swiecy i oringu. Robocizna 4.5, wartosc czesci 2970
Rozumiem, że silnik masz benzynowy tak jak w ustawieniach konta?
Mam ten sam błąd i ciekawi mnie czy jest jakaś bardziej ekonomiczna opcja rozwiązania problemu niż (można powiedzieć) remont silnika. U mnie ręczny działa normalnie, mocy nie traci raczej a spalania jeszcze nie sprawdziłem ale dzieje się coś dziwnego też z grzaniem- tak jakby termostat padł się zachowuje.
Wysłany: 2023-11-09, 09:21 U mnie ten sam błąd. Okazało się że to sonda lambda
U mnie te same kontrolki się pojawiły. W warsztacie automanufaktura w Łodzi podpięli pod komputer I wyszło że to sonda lambda. Naprawa ok. 800zl. To było 3 miesiące temu od tamtego czasu wszystko git.
Wiatm. Miałem podobny problem: komunikat o ręcznym i VSC, do tego wszystkie pomarańczowe diody. Po sprawdzeniu błędy P1047 i P1049. Problemem okazał się moduł sterujący silnika. Najpierw, 2 lata temu oddałem do regeneracji. Teraz wyskoczyły te same błędy więc kupiłem nowy.
Za pierwszym razem auto jeździło normalnie, treaz w zasadzie miałem ciągły brak mocy.
Witam wszystkich właścicieli toyotek.
To mój pierwszy post na forum. Też mam podobny problem, niedługo oddam auto do mechanika i opiszę co było powodem "mojej choinki" na desce. czytając posty, choinki te odpowiedzialne są za wiele usterek.
[ Dodano: 2024-08-19, 17:16 ]
Popołudniuowa wizyta u mechanika przyniosła odpowiedź - winna jest sonda Lambda. Tak jest w moim przypadku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum