Dzięki Andrzej za wyczerpujaca odpowiedź.
Co do żarnika to był w lampie D4S sprawdzałem bo nie wiedziałem jaki zamówić,światło ten żarnik daje słabsze i o bardziej żółtawej barwie niz ten w drugiej lampie także przypuszczam że już sie kończy. A co do ceny to w ASO Toyoty w Częstochowie za żarnik D4S krzykneli mi bagatela 1070 zł,az nogi mi się ugieły...Pozdrawiam!
no mi sie udało wymienić w 1h bez zdejmowania zderzaka fakt faktem od strony kierowcy jest jeszcze oki wystarczy przesunąć akumulator i pójdzie z drugiej strony nie jest juz tak prosto bo przeszkadza zbiorniczek od spryskiwaczy no i tam trzeba się namęczyć. A co do osadzenia żarnika w lampie to tam nie ma o co się martwić bo nie ma żadnych zapadek ni nic podobnego włożyć żarnik zacisnąć sprężynkę i założyć kostkę z przewodem i przekręcić w odpowiednią stronę schody zaczynają się przy zakładaniu obudowy xenona.
Pozwólcie, że odświeżę temat. Oczywiście można wymontować żarniki bez demontażu przodu. Od strony pasażera trzeba sobie odgiąć/odsunąć wlew płynu spryskiwacza (jest dość długi, przez to sprężynuje), wtedy bez problemu można przekręcić i zdjąć plastikową pokrywkę reflektora. U mnie (polift 12.2006) haczy się drut/zawleczka mocująca żarnik od strony kierowcy. Musiałem więc wymontować akumulator, wtedy mam dojście do śrubki mocującej zawleczkę i tą metodą wyjmuję żarnik
Mam jednocześnie pytanie i prośbę o polecenie sprzedawcy żarników na allegro, rozumiem, że zamienniki nie wchodzą w grę. Cena ponad 400zł za żarnik OSRAM w detalu jest, uważam, przegięciem. Poza tym sprzedawcy się nie znają (Bydgoszcz) - wciskają D2S tłumacząc, że to to samo.
dobra dobra, od roku mam zamienniki w swoim samochodzie, jakieś no name'y ale skuteczne i za cenę 70 lub 80 pln, świeca jak ta lala i nikt mnie nie przekona że konieczne jest założenie osrama lub philipsa, nawet jeśli żywotność jest odpowiednio krótsza to kupujesz kolejne nowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum