Wysłany: 2015-12-22, 21:48 [Avensis T25] Wypadek przez check vsc trc off
Witam
Mam taki problem tydzień temu mialem poważny wypadek drogowy moją Toyota Avensis. Rzecz w tym że jak zbliżałem się do skrzyżowania nagle wyświetliło mi sie Check, VSC oraz TRC OFF i auto straciło moc jakby zgasło próbowałem hamować ale auto nie reagowało na pedał hamulca stał się twardy w skutek czego wjechałem w bok innego auta. Piszę tutaj czy jest możliwość szczytania błędów z komputera z datami ich powstania bo będę miał sprawę z art 177 p.1 kk i boję się że będzie ciężko mi udowodnić swoją niewinność, a mogą mi zabrać prawo jazdy. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-25, 18:28
Twoje twierdzenia na nic się zdadzą, bo w tej sprawie trzeba powołać biegłego i jego opinia będzie wiążąca dla sądu. Jeżeli dla Ciebie będzie niekorzystna to możesz wnioskować o nowego biegłego.
Co prawda możesz zamówić sobie prywatną ekspertyzę (w domyśle korzystną) i dołączyć ją do akt sprawy ale dla sądu nie będzie wiążąca.
Inna sprawa, że to oskarżyciel musi udowodnić, że hamulce nie były powodem tego zdarzenia drogowego, a nie Ty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum