Wysłany: 2015-11-07, 11:51 Avensis 2.0 D4D Gaśnie i problem z odpalaniem
Witam , mam problem z moja toyota mianowicie, kupiłem auto jakieś 3 msc temu przez pierwszy miesiac wszytko bylo ok troche ciezko odpalala (nie palila na ,,cykniecie'' tylko chwile trzeba bylo ja potrzymac na rozruszniku ) pewnego dnia stanałem na swiatlach i auto zgaslo . Chwila na rozruszniku i odpalila i zaczelo sie to dziac coraz czesciej . Pojechalem do mechanika podpial komputer . Brak jakiegokolwiek bledu . Czyli standardowo wymienilem wszystkie filtry . Cud , problem nagle znikl . Po tygodniu znowu to samo . 3 dni jezdze i wszystko ok (caly czas dziwnie odpala ) ale nie gasnie , a po 3 dniach nagle znowu zaczyna gasnać . Do tej pory jak zgasla to odpalala od razu ale ostatnie kilka razy ma problem z zapaleniem mecze ja na rozruszniku ok 10-15 sek najpierw aczyna przebierac tak jak by rozpedza sie i odpala . Znalazelm gdzies na forum ze moze to byc wina masy aku sprawdzilem fakt byla zardzewiala , odkrecilem wyczyscilem przepialem w inne miejsce , i znowu tydzien bylo ok i znowu gasnie . Wie ktos moze czym to jest spowodowane ? Z gory ziekuje za pomomc . Pozdrawiam Sebastian
D-4D nie odpala na cyknięcie. Silnik musi wykonać obrót, żeby pompa wtryskowa wytworzyła odpowiednie ciśnienie. W Twoim przypadku trzeba byłoby sprawdzić układ paliwowy. Na początek smok w baku paliwa... może być przytkany u przy niskich obrotach ma problem z zassaniem paliwa. Warto też sprawdzić przewody paliwowe, czy nie ma gdzieś jakiejś nieszczelności. Jak te elementy będą ok, to pozostaje pompa wtryskowa. Tyle co mi się nasuwa na myśl... może ktoś ma jeszcze jakieś inne koncepcje?
jakis miesiac temu ayto zgaslo i juz nie chce odpalic ;/ 3/5 mechanikow nie podjelo sie naprawy ;/ macie moze jakies pomysly od czego zczac ? Komputer nie pokazuje zadnego bledu kontrolka od silnika tez sie nie pali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum