Wysłany: 2010-11-11, 19:59 [Avensis T25] Wtryskiwacze D4D 150 KM
Witam
Mam problem prawie od samego poczatku kiedy to stalem sie nabywca avensisa. Chodzi mianowice chyba o tryskiwacze. faluja obroty, jak jest zimny to klekocze, przy przyspieszaniu do ok 2500 obrotow delikatnie klekocze a gdy obroty sie zwiekszaja wszystko cichnie i jest normalny odglos silnika. zaczyna mnie to strasznie irytowac. czy orientuje sie ktos gdzie można dokladnie sprawdzic wszystkie wtryskiwacze i jaki jest tego koszt ? czzy orientowal sie ktos czy denso sa naprawialne ( z tego co ja sie dowaiadywalem to niestetu czesc nienaprawialna )? Troche drogi interes nowe wtryski. Najtansze nowe jakie znalazlem to 780 zł . troche duzo x4 :( .
Czy warto kupowac używane ?
Nie warto i na dodatek nie dostaniesz żadnej gwarancji na usługę.A jak ją już dostaniesz to taką "pisaną palcem po wodzie".Parę osób już przećwiczyło ten temat i lepiej się uczyć na cudzych błędach .
Jak obroty falują po odpaleniu, to sprawdź sobie najpierw świece żarowe, a że klekocze jak zimny to już chyba taki urok tych silników.
O.T
Cena 780 zł za nowe jest bardzo dobra, aż dziwne że tak tanio znalazłeś.Jężlei mógłbyś to podaj mi namiary na pw. tego sklepu
nalzazlem firme w siedlcach gdzie naprawiaja takie wtryski. Twierdza ze wymieniaja wszystko na nowe - zostaje tylko stara obudowa. Koszt 380 zl netto. Daja 6 miesiecy gwarancji. Co Wy na to?
z tego co wiem to w Siedlcach jest serwis bosch i tam regenerują wtryskiwacze
z opinii innych słyszałem ze polecają ten serwis i se go chwalą
możesz spróbować
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
nalzazlem firme w siedlcach gdzie naprawiaja takie wtryski. Twierdza ze wymieniaja wszystko na nowe - zostaje tylko stara obudowa. Koszt 380 zl netto. Daja 6 miesiecy gwarancji. Co Wy na to?
Jak już tak uparłeś się żeby walić kasę, przejedź się do "mabi " do W-wy, ewentualnie sam wymontuj je i wyślij im kurierem te wtryski - niech zweryfikują które są padnięte.Wszystkie Aso w Polsce Toyoty wysyłają do nich na sprawdzenie- Z tego co pamiętam, to koszt sprawdzenia około 60-80 zł za sztukę. A jeszcze taniej jedź do aso na tester i niech sprawdzą ci ich korekcje - tylko niech to zrobią na zimnym silniku (najlepiej po nocy )
Nie wysyłać wtryskiwaczy do DREJ-POL Siedlce bo tan są złodzieje nie fachowcy. Szkoda pieniędzy. Naciągają na niby na regenerację a naprawa polega na ustawieniu sztucznie (czyszczeniu) wtrysku na 500 km. i później jest to samo. Dziwne żę maja certyfikat ISO 9001. Ja bym im to zabrał. Badziewiaki.
Witajcie chodzi mi konkretnie o motor 2.0 d-4d 116km czy on ma wtryskiwacze ? cz pompowrtyskiwacze ? a może to to samo ? tylko każdy po swojemu nazywa ! bo ja w tej dziedzinie jestem kompletnie ciemny!!!! a słyszałem już różne wypowiedzi
Kazde wtryskiwacze sa czule na jakosc paliwa, im gorsza jego jakosc, tym mniej efektywnie dzialaja, czesciej psuja.
Proponuje kolegom, ktorzy maja nadmierne prblemy z wtryskami, zweryfikowac miejsca w ktorych tankuja paliwo, oraz ewentualnie czestotliwosc wymiany filtra paliwa.
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum