witam ja mam wersje z 2004 roku zakupiona na islandii z silnikiem 1.8 i wyposarzeniem:xenony,spryskiwacze lamp przednich,elektryczne skladane i podrzewane lusterka,podrzewane wycieraczki,podrzewane siedzenia,elektryczne wszystkie szyby,automatyczne ustawianie swiatel przednich,klimatyzacja dwustrefowa,komputer pokladowy,sterowanie z kierownicy,lusterko samosciemniajace,brak skory ,nawigacji,i czujnikow parkowania wiec jaka to wersja?
Wygląda mi to na SOL +. Ja mam wszystko to co Ty + skórę (tez nie mam navi i czujników) i po numerze VIN pokazuje mi wersję Prestige. Bez skóry z tymi bajerami zdaje się że jest to SOL+
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Witam, ja mam liftbacka zakupionego w Niemczech, 2,0 D4D,2003 r., a wyposażenie to: xenony i spryskiwacze, podgrzewane lusterka i wycieraczki, elekt. składane lusterka, podgrzewane siedzenia, szyby wszystkie elektr., klimatronik dwustrefowy, komputer i nawigacja, lusterko samo ściemniające, tempomat, bez czujników parkowania i skór jakby ktos wiedział jaka to wersja, będe wdzięczny.
Aha i gdzie moge jeszcze znaleźć oznaczenie silnika takie jak np 3ZZFE itp. ? W książce serwisowej bynajmniej nie mam takich oznaczeń.
Ja mam 2007 r. Bez ksenonów, czujki parkow.,i skóry.Ale mam navi z dotykowym ekranem.
Powiedziano mi w AVIVIE że mam wersje sol prestige, w co nie wierze ale się ciesze że tak wysoko sklasyfikowano mi gablote. Wazne przy odszkodowaniu AC
dokładnie, raul0505- SOL+, Maćko- Ty masz SOL, a navi sobie kupiec domówił przy kupowaniu nowego, BTW wersje poza polską mogą się trochę różnić, nie raz widziałem na niemieckich blachach dobre wyposażenie: xenon, halogeny, a szyb przyciemnianych nie było, co u nas już od wersji SOL się pojawiało (model T25)
w T27 już np wszystkie wyposażone są w halogeny i w spryskiwacze reflektorów, bez względu czy jest xenon czy go nie ma
Np tak jest u mnie z tymi szybami Mam wersję prestige a nie mam przyciemnionych szyb, auto z komisu przy salonie Toyoty z Niemiec (gdy ją kupowałem miała jeszcze gwarancję )
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
a ja mam 2004 r prestige z polskiego salonu i nie ma 17ek zmieniarki i czujników parkowania reszta jest i ksenon skóra elektryka i własnie nie wim jak z tym dodatkowym ogrzewaniem ciężko wyczuć ale jak czytam to polska wersja tzn z polskiego salonu ładna bieda
Witam, ja mam sedana zakupionego w Niemczech, 1,8 2006 r.po lifcie, a wyposażenie to: xenony i spryskiwacze, podgrzewane lusterka i wycieraczki, elekt. składane lusterka, podgrzewane siedzenia, szyby wszystkie elektr., klimatronik dwustrefowy, komputer i nawigacja, lusterko samościemniające, czujnik parkowania, bez skóry,jakby ktos wiedział jaka to wersja, będe wdzięczny.
a wyposażenie to: xenony i spryskiwacze, podgrzewane lusterka i wycieraczki, elekt. składane lusterka, podgrzewane siedzenia, szyby wszystkie elektr., klimatronik dwustrefowy, komputer, lusterko samościemniające,
Witam bardzo proszę o ustalenie wersji mojego samochodu.
W moim aucie prócz cytowanego wyżej wyposażenia znajduje sie jeszcze: dodatkowe ogrzewanie, czujnik deszczu, tempomat, skórzane fotele sterowane elektryczne (kierowca i pasażer), skórzana kierownica( boczki chyba tez, lub coś co przypomina skórę), 6 x airbag, esp, abs, światła przeciwmgielne, radio, Cd(1 płyta) plus kaseta magnetofonowa:), brakuje nawigacji, czujników parkowania i kierunkowskazów w lusterkach bocznych(wydaje mi się, że występują w nowszych egzemplarzach).
Auto stoi na kołach 16", zostało sprowadzone z Belgii rok produkcji 2003 2.0 d4d.
Pozdrawiam
a wyposażenie to: xenony i spryskiwacze, podgrzewane lusterka i wycieraczki, elekt. składane lusterka, podgrzewane siedzenia, szyby wszystkie elektr., klimatronik dwustrefowy, komputer, lusterko samościemniające,
Witam bardzo proszę o ustalenie wersji mojego samochodu.
W moim aucie prócz cytowanego wyżej wyposażenia znajduje sie jeszcze: dodatkowe ogrzewanie, czujnik deszczu, tempomat, skórzane fotele sterowane elektryczne (kierowca i pasażer), skórzana kierownica( boczki chyba tez, lub coś co przypomina skórę), 6 x airbag, esp, abs, światła przeciwmgielne, radio, Cd(1 płyta) plus kaseta magnetofonowa:), brakuje nawigacji, czujników parkowania i kierunkowskazów w lusterkach bocznych(wydaje mi się, że występują w nowszych egzemplarzach).
Auto stoi na kołach 16", zostało sprowadzone z Belgii rok produkcji 2003 2.0 d4d.
Pozdrawiam
Prawie jak maxymalna wersja - czyli Prestige tylko brakuje navi i kółek 17, ale może ich nie chciał pierwszy właściciel. Jeszcze jedno wyjście to Sol+ bardzo mocno doposażony, ale w tym wypadku kupujący zapłacił by wyższą cenę za doposażanie, niż jakby od razu kupił wersję Prestige.
Tylko chyba źle policzyłeś poduszki, bo powinno być ich 9
Tak powiedział mi poprzedni właściciel, że jest 6 poduszek.
Porozglądałem się po wnętrzu i naliczyłem: dla kierowcy i pasażera z przodu,
w słupkach przednich i tylnych - kurtyny, co dawałoby razem 6 sztuk. Chyba, że kurtyn nie liczy się jako airbagi:)
Tak czy siak dziękuje za pomoc
Tak powiedział mi poprzedni właściciel, że jest 6 poduszek.
Porozglądałem się po wnętrzu i naliczyłem: dla kierowcy i pasażera z przodu,
w słupkach przednich i tylnych - kurtyny, co dawałoby razem 6 sztuk. Chyba, że kurtyn nie liczy się jako airbagi:)
Tak czy siak dziękuje za pomoc
No to masz 6 + jeszcze dwie na siedzeniach i jedna pod kierownicą na kolana kierowcy to razem 9
Adamos [Usunięty]
Wysłany: 2012-04-08, 19:27
A co w takim przypadku jak wyposażenie: brak xenonów, czujnik deszczu, skóra, podgrzewane fotele, klima dwustrefowa, przyciemniane szyby (wersja wagon), tempomat, czujniki parkowania przód i tył (na 100% dokładane bo są wyłaczniki na desce i w bagażniku), navi na małym wyświetlaczku (czytnik płyt do navi pod siedzeniem kierowcy), el. reg. siedzenie kierowcy i pasażera, ALU 16"....?
Silnik 2.2 D-4D D-CAT 177 KM, 2005 produkcja, I rejestracja 2006 r.
Wersja Wagon 2.0 D4D rok 10/2004, pierwsza rej. 07/01/2005,
Zakupiona 02.06.2012
Sprowadzona z Francji.
U mnie jest:
Alu 16"
Klimatyzacja automatyczna 2 strefowa,
7 Poduszek,
Tempomat,
TCS, ABS,
Czujnik deszczu,
Wielofunkcyjna skórzana kierownica,
Podgrzewane przednie siedzenia (jeszcze nie sprawdzałem, ale przycisk się podświetla),
Radio CD + Kaseta bez zmieniarki,
Elektrycznie składane i regulowane lusterka (nie wiem jak z ogrzewaniem),
Elektrycznie regulowane szyby przód i tył,
Tempomat,
Podgrzewana tylna i boczna szyba (nie wiem co z przednią),
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum