Posiadam wersję SOL, jak sprawdzić czy posiadam podgrzewane lusterka ? Są one elektrycznie składane ale nie mam w aucie żadnego przycisku od dogrzania lusterek, czy one automatycznie same są podgrzewane ??
lusterka powinny sie podgrzewac jak wlonczysz podgrzewanie tylnej szyby
ja tez mam automatycznie skladane lusterka po zamknieciu auta ale podgrzewania lusterek nie mam
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
to ja tez mam ten przycisk w kabinie.
o wloncz podgrzewanie szyby poczekaj troche i delikatnie dotknij do lusterka jak bedzie cieple to znaczy ze masz podgrzewane.
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2009-12-28, 19:24
W niektórych Avkach (np u mnie) podgrzewanie lusterek jest włączane nie razem z szybą tylną, ale jeśli masz to włącza się razem z podgrzewaniem wycieraczek szyby przedniej (przycisk grzałki obok sterowania lusterek) - jest nawet o tym w instrukcji obsługi. Też mam elektrycznie składane lusterka "z przycisku"
Generalnie jak masz "składaki" to też masz grzanie.
Oczywiście może się zdarzyć się że autko jest "po przejściach" i ma lusterka wymienione na "zamienniki" które mają np tylko funkcję regulacji.
Oryginał z wszystkimi funkcjami w ASO to ok 1500 zł, na aukcjach (demontaż) ok 350-500
Najprostszy zamiennik (z zewnątrz nie do rozpoznania) - ASO ok 600 aukcje od 100
No wlasnie jak to jest z tymi wersjami bo juz sie pogubilem... U mnie grzane posladki, climatronic, skladane podgrzewane lustra, sensor deszczu, fotochromatyczne lusterko, kola 17, brak xenonu, navi, elektycznej regulacji foteli no i szybki nie sa sciemnione... jaka to wersja hmmm ??
witam masz wersje uk:) i ta wersja chyba jest standardowa "S" czyli na pierwszy rzut oka brak świateł przeciwmgielnych i el składanych lusterek i klima manualna - tak mi się wydaje co kraj to inaczej wiec możne nie być odpowiednika uk na PL ale poczytaj tu:
http://www.avensisklub.pl/topics24/236.htm
Witam. Niedawno sam stałem się posiadaczem Avensisa i też mam mały problem z ustaleniem wersji. Poprzedni właściciel twierdził że to SOL +. Autko posiada ksenony, brak skór (regulacja foteli ręczna), być może miało alufelgi (teraz są zwykłe stalowe), składane elektryczne lusterka przyciskiem w kabinie, niestety nie wiem czy podgrzewane. Brak nawigacji. Jakieś sugestie?
Typ: Avensis T25
Silnik: Inny
Rok: 2003
Nadwozie: Liftback
Wysłany: 2010-04-19, 13:09
Pytam się ponieważ mechanik też się zdziwił, że jest schowek a nie ma wyświetlacza.
Czyli we wszystkich przedliftowych był tam wyświetlacz z kompem - tak.
Napiszcie bo mnie to nurtuje, może jest tam gdzieś wtyczka i wystarczy kupić wyświetlacz?
Ma może możliwość zrobienia zdjęcia wyświetlacza z gniazdem?
Znalazłem taką Avkę na allegro i nie ma wyświetlacza
Puch4, widać wychodziły i wersje bez wyświetlacza (komputera) to musiała być jakaś biedna wersja hmmm byłem przekonany ze w tej klasie auta komp to standard.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum