dzisiaj dla testu jeździłem w ogóle bez klimatyzacji i po mieście załączają się obydwa wentylatory na chłodnicy, myślałem że drugi jest od klimatyzacji.
goldengate, a Ty czasem nie masz jakiejś fiksacji na tym punkcie ?
Coś mi się wydaje, że szukasz dziury w całym. Jeśli poza miastem czy tez poza korkami, parkowaniem, staniem na światłach Ci się nie włącza, to nic się złego nie dzieje.
hmm, Andrzej, przypuszczam że może i masz racje, trochę fiksuje jestem za bardzo przewrażliwiony już tym autem. Dam sobie na razie spokój. I będę jeździł.
hmm, Andrzej, przypuszczam że może i masz racje, trochę fiksuje jestem za bardzo przewrażliwiony już tym autem. Dam sobie na razie spokój. I będę jeździł.
No w końcu, ten wiatrak to normalna sprawa, tak samo jak to Tyk Tyk spod maski 8-)
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 1998
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2009-06-18, 21:28
goldengate napisał/a:
Tylko nie praktykuj tego fiksu na swojej nowej dziewczynie, bo ona /z natury/ tych defektow bedzie miala wiecej, niz jeden wiatrak w ave hehehe
a teraz tak poważnie, na chłodnicy są dwa wiatraki, z tego co zauważyłem to obydwa załączają się razem nawet bez klimy, w takim razie czy klima ma oddzielną chłodnicę?
Witam kolegów ,czy może ktoś mi napisać czy to normalne ,że teraz zimą w mojej awce 2,0 D4D po przejechani 18 kilometrów wskazówka temperatury silnika mieści się na szóstej kresce. Strasznie długo się grzeje , czy w waszych jest tak samo?Proszę o informację . Może należało by wymienić termostat
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2009-12-18, 21:56
a te 18 to zrobiłeś po mieście w "spokojnym" ruchu czy "gnając" w trasie
bo jak w trasie to weź pod uwagę że przy obecnych warunkach atmosferycznych to Avka musi rozgrzać silnik, pewnie miałeś włączone grzanie w kokpicie, nadmuchy na szybę a dodatkowo z zewnątrz dostawała "powietrze lodowe" które musi dogrzać do temperatury optymalnej dla motoru i wszystkiego co napisałem powyżej a to trochę trwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum