Wysłany: 2013-05-21, 19:14 [Avensis T25] straszne dźwięki z silnika
witam kolegów. mowa o autku 1.8 b 134km. mianowicie z silnika wydobywa się straszny metaliczny dźwięk. wcześniej były sytuacje że od czasu do czasu zawarczał sobie( dźwięk przypominający zawory)w trasie dźwięki stawały się coraz gorsze i głośniejsze. po wizycie mechanika dowiedziałem się że najprawdopodobniej panewki. jedno mnie zastanowiło. ten mechanik powiedział że w tych autach i nowszych nie ma "panewek ze szlifu" (chyba tak powiedział,cokolwiek to oznacza) i że chyba będzie trzeba wymienić silnik. słyszał może ktoś o tym bądź miał taki problem... czy aby mechanik nie chce mnie naciągnąć????
kolego czy aby napewno to panewki? Poczytaj sobie w dziale Silniki benzynowe i LPG tam jest opisany dosc obrazowo problem wlasnie dziwnych dzwiekow dochodzacych z silnika okazuje sie ze to nie panewki sa winne a kolektor ssacy. Ja nie dalej jak pare dni temu sam w ciagu 1 minuty pozbylem sie problemu moze i ty sprobuj!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum