Dziś w godzinach pomiędzy 4tą a 7mą rano skradziono a naszą Avkę , kolor (kawa z mlekiem) ERA 2Y96 . Cechy charakterystyczne : na tylnej klapie tuż nad znakiej Toyota dyża rysa pozioma(efekt otwierania bagażnika w garażu) , na kołpakach , hak , brak zaślepki przy halogenie od strony pasażera , przeraźliwie piszczące hamulce(nowe założone) .
Jeśli ktoś zauważy takie auto , proszę zadzwonić na 112 i poinformować o tym Policję .
Z góry dziękujemy za pomoc.......
Będąc na Forum Avensis (kiedyś) skradziono Avensis T22. Piękna sztuka. Chyba najładniejsza na Forum z T22. W przeddzień incydentu gość zalał zbiornik do pełna i umył i wywoskował karoserię. Złodzieje cały czas musieli go obserwować, ponieważ nie wzięli wcześniej kiedy miał mało paliwa. Trzeba pamiętać o jednym - złodzieje najpierw obserwują. Oczywiście jest mi bardzo przykro, że coś takiego miało miejsce (mam nadzieje, że dokumentów i kluczyków w środku nie zostawiłeś), bo wtedy nici z Ubezpieczenia.
Pozdrawiam i liczę, że dopadną złodziei
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Mam AC . Moje auto miało ładny kolor i było utrzymane . Masz rację Plesser , policja tesh stwierdziła , że musieliśmy być obserwowani .
Dziwne ale coś mnie tknęło i wyjąłem fotelik naszej córki , CB radio i parę drobiazgów ...
Nie wiem czy to przeczucie ... Została , poduszka małej , chusteczki , parasolka , gumy do żucia i okulary .
O 4tej rano jeszcze stała , po 7mej patrze a na naszym miejscu stoi zielony maluch . żadnego szkła ani innych śladów nie było . Poznałem ślad na błocie po oponach yokohama .....
deepwood, Kto dzisiaj kradnie samochód zbijając szybę. Robią to bezinwazyjnie w jakieś 10 sekund złamią najlepsze zabezpieczenia. Na YT jest mnóstwo filmików jak złodzieje otwierają drzwi odpalają silnik itp. To nie to co kiedyś, że wybijano szybę i odpalano silnik na ostro. Teraz cyk myk i po aucie. Dlatego ja swojego pilnuje jak oka w głowie, ale i tak jak mają ukraść to ukradną. A poźniej na allegro silnik do sprzedania za 2 tysiące i wiadomo z jakiego auta... kradzionego.
marekk napisał/a:
oby sie udalo i wrocila do Ciebie !!
Ja nie życzę, żebyś ją odzyskał, ponieważ nie wiadomo co złodzieje namodzili w elektronice i nici wtedy z ubezpieczenia. Zyczę, żebyś odzyskał jak najszybciej całą kwotę za Ave oraz zachował spokój i jak najszybciej zakupił kolejną Ave
Pozdrawiam
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
w sumie racja ale jesli to tzw. "zawodowcy" to chyba za bardzo nie namodzili a swoja droga ciekawe czy takie auta jak ave ida na czesci czy ktos stara sie je opchnac np za wschodnia granica
Powiedz jak wygląda sprawa ubezpieczenia wypłaty z AC za skradzione auto ?
Suma jaka była na ubezpieczeniu w dniu opłacenia składki AC czy odejmują za każdy dzień ponieważ auto się starzeje z każdą dobą ??
Ciekawi mnie jak wygląda sprawa parkinu strzeżonego, jak np. ktoś ukradnie auto z takiego parkingu lub wyrządzi szkody, ja trzymałem na parkingu przez miesiąc ale cieć który siedzi na wejściu nie sprawdzał kto wchodzi gdzie do jakiego auta, obca osoba może wejść i wyjechać twoim autem co wtedy.
Odnosnie parkingow to nie wiem czy to prawda ale slyszalem ze one nie biora zadnej odpowiedzialnosci za auto, to chyba dziala na zasadzie garazu stawiasz auto i juz jak cio go sobie ktos wezmie a nie masz AC to porazka - garaz nie zwraca zadnych kosztow ale mozliwe ze sie myle
pozdrawiam !!
Sprawa ubezpieczenia nie taka prosta jak sie nam wydaje
Mojemu szwagrowi ukradziono Passata B5 po liftingu spod pracy z budowy
Cieszył sie nim 2 tyg miejsce kradziezy Warszawa rejon Mokotow
po zgloszeniu na Policje i spisaniu zeznań policja dała do zrozumienia że auta nie da rady znaleźć, ale dali sobie 2 tyg to przepisowo
po 2 tyg wniosek wysylaja do sadu o ile mi wiadomo sąd trzyma kolo 2 tyg.
nastepnie sprawa trafia do właściciela i Ubezpieczalni
On mial ubezpieczony w Liberty Direct
Panowie i Panie mineły juz 2 miesiące szwagier nie ma ani kasy ani odzewu z Ubezpieczalni jednym słowem DNO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum