1. Czy przy wiekszej predkosci 120km w gore nie robia halasu?
2. Czy dasz rade zamknac automatycznie szybe? Tzn. szyby nie odskakuja spowrotem jak dobija do gory? W toyocie powiedzieli ze taka moze byc mozliwosc. Z ori nie ma problemu bo sa klejone.
Dzieki za info
_________________ Avensis 2006 po liftingu 2.0 diesel
1. Czy przy wiekszej predkosci 120km w gore nie robia halasu?
Chyba nie. Specjalnie nie zauważyłem, aby coś mi gwizdało, huczało.
iwo napisał/a:
2. Czy dasz rade zamknac automatycznie szybe? Tzn. szyby nie odskakuja spowrotem jak dobija do gory? W toyocie powiedzieli ze taka moze byc mozliwosc. Z ori nie ma problemu bo sa klejone.
Nie, zupełnie nie ma takiego problemu.
ORi są klejone ? to słabo, tu demontujesz kiedy chcesz bez odrywania jakiegoś kleju.
ja mam owiewki na przednich szybach. widze same plusy. kupilem na gieldzie w slomczynie wkladane w rant szyby szyba sie zamyka bez problemu folia na szybie sie nie odkleja.
Z uwagi iż zawodowo działam w szybach to nie mogę się zgodzić z faktem,że owiewki nie szkodzą szybom.
Po pierwsze każda owiewka powoduje mniejsze lub większe rysy na górnej krawędzi szyby-chociażby z tego względu,że zmniejsza się otwór w prowadzeniu szyb,a ponadto zbiera się tam kurz.
Następnym minusem jest kwestia obciążania mechanizmu podnoszenia szyb-ten musi z większą siłą dociągać szybę ,gdyż powstaje w górnej części drzwi większy opór.
Naprawdę widziałem wiele porysowanych paskudnie szyb przez użytkowanie owiewek-niekoniecznie w avenach,zresztą przyciemniając szyby swoim klientom zawsze sugeruję ich demontaż ,w związku z ryzykiem rysowania się folii,na skutek wygięcia szyby w kierunku uszczelki.
Do niczego nie namawiam i nic nie sugeruję-ot to takie moje przemyślenia na kanwie zawodowych doświadczeń.
Pozdrawiam
Maro
_________________ Auto szyby-montaż ,naprawa,profesjonalne przyciemnianie szyb
Moim zdaniem owiewki nie niszczą przednich szyb miałem je w kilku samochodach i nie zauważyłem aby ranty szyb były w jakiś sposób porysowane zaś co chodzi o folię, to raczej na przednich szybach chyba się jej nie nakłada?
W czasie postoju i deszczowej pogody są docenianie,także w czasie jazdy, dla palaczy papierosów.
Można na przednie szyby zakładać folię-w każdym przypadku antywłamaniową-nie zmniejsza dopuszczalnego progu 30 % przyciemnienia,a co do szkodliwości owiewek swoje zdanie posiadam.Co do ich plusów jak najbardziej zdają egzamin.Wygląd na aucie to kwestia subiektywnej oceny i gustu.
_________________ Auto szyby-montaż ,naprawa,profesjonalne przyciemnianie szyb
Raczej owiewka ma kontakt z zewnętrzna stroną szyby,a folie przykleja się od wewnątrz,część owiewek jest zakładana na ranty drzwi nie w uszczelkę.
Ale jak wiadomo, wybór należy do każdego użytkownika, trzeba przeanalizować argumenty za i przeciw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum