Wysłany: 2014-10-16, 05:24 [Avensis T25] Odgłosy stukania w podłodze.
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam na imię Janusz i jestem tu nowy.
Kupiłem w Sierpniu Toyotę Avensis 2004r 2.0 D4D gdzieś od 2 tygodni na zimnym silniku,coś mi stuka takie mam wrażenie jak by w podłodze jakaś rura się poluzowała z układu wydechowego czy coś takiego,to pukanie mija wówczas kiedy silnik się zagrzeje , a pojawia się jak hamuję biegami czy to może być poduszka? Podpowiedzcie co powinienem jeszcze sprawdzić, proszę o pomoc w tej kwestii.Dziękuję.
Mam problem również z przednim zawieszeniem, chce określić mniej więcej przyczynę, więc może któryś z kolegów wie o co może chodzić. Podczas ruszania (delikatnego) z przodu od prawego koła słychać lekkie stuknięcie. Pojawia się tylko przy ruszaniu i żeby było zauważalne musze powoli ruszać. Bardzo czesto odczuwam to np gdy jade w korku. Ruszanie i hamowanie na zmianę. Ma ktoś jakiś pomysł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum