Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2014-10-15, 16:44 [Avensis T25] d4d 2.2 Gaśnie przy roztuchu na ciepłym i zimn
Witam,
Mam kolejny dziwny problem z moją Toyotą. W poniedziałek mnie niemiło zaskoczyła natychmiastowym "zdechnięciem" zaraz po odpaleniu. Wcisnąłem więc pedał gazu zaraz po rozruchu i się rozbujał ale zaraz zgasł. Kolejne podejście tym razem obroty 1,5k przez parę sekund i chodził normalnie. Zgasiłem i bez kolejnego przygazowania do normalnej pracy się nie obeszło. Sprawdziłem olej, może mi się wydaje może bagnet źle wskazał, ale dziwnie go ubyło, ale wciąż było w okolicy pomiędzy min a max. Przejechałem autem 20km i zgasiłem. Dalej to samo. Narazie stwierdziłem, że warto by "zrestartować" komputer więc odczepiłem klemy i zostawiłem go na noc...
Tutaj pojawia się drugi problem... Zamek mechaniczny jest "sklejony" bo od nowości nikt go nie używał i pytanie jak się dostać do akumulatora bez wyważania drzwi od auta usprawiedliwić się mogę tylko tym, że nieśpię od 2 dni...
EDIT: W sumie późno ale dla potomnych: Problem wywoływał niedoładowany akumulator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum