Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-22, 21:44
Ja stosowałem TUNAP, ale odkąd ceny podskoczyły o prawie 50%, to dałem sobie spokój. Wlewało się butelkę (nie pamiętam jakiej pojemności) na 60 litrów BP i kosztuje to teraz ok 150 zł.
Oprócz tego co 10 tys km podaję TUNAP do zbiornika z gazem.
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-08, 15:08
greg0004 napisał/a:
A jak uzupełniasz zbiornik z gazem?
Mam rozumieć, że chodzi Ci, jak dodaję do zbiornika z gazem?
Podjeżdżam do gaziarza, który za pomocą kompresora wstrzykuje pod ciśnieniem zawartość pojemnika z lubryfikatorem do butli z gazem.
Teraz spróbuję polecanego przez Was JLM - widzę, że ceny cą całkiem przystępne - 5 litrów kosztuje niewiele więcej niż Tunap 163 o pojemności małego piwa.
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
Ja stosuje JLM od ponad roku i wszystko gra. Z tym że ja mam lubryfikację załozoną do inastalcji lpg i tylko dolewam do zbiorniczka z którego sam się dozuje olej. Nie dodaje do żadnych butli z gazem czy zbiorników paliwa. Obsługa zajmuje 2 minuty dla laika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum