Stryja 87 to jakie wkoncu masz spalanie realnie patrzac po zamontowaniu gazu? I jakie bylo samej pb przd instalacja ? Ja osobiscie teraz zaopserwowalem ze mi pali tak z 10 l pb lekko. To oplaca mi sie montowac gaz?
[ Dodano: 2016-02-28, 19:57 ]
Aaa i jakie masz zainstalowane wtryski ? Reduktor ? Sterownik stag 400 ? Oczywiscie . A ten caly emulator tez masz ?
wychodzi mi w mieście na krótkich odcinkach ok 3 3.5 l benzyny i ok 9-10 gazu na gaz przełącza sie po odpaleniu po przejechaniu ok 2 km w trasie wychodziło mi w ok 1,5 l benzyny i 6-7 gazu. spalanie benzyny przed założeniem instalacji w mieście 13-14 a trasa 8-8,5, wiec prosty rachunek ok 10000 po samym miescie masz roznicy ok 2600. ja płacilem za kompletna instalacje 3000 zł, z tym ze to pierwsza Avensis w tym warsztacie z tym silnikiem do zagazowania , Kolega Krzyś1 zakładał ta sama ok 2 miesiace pozniej płacił juz drozej co do instalacji Reduktor AC S.A. R01 , wtryski Hana h 2000 ,emulator musi byc on steruje dawkowaniem benzyny podczas jazdy na gazie .
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2003
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2016-05-11, 15:30
Hej.
Dzięki za wypowiedzi w tym wątku. Może macie jakieś dalsze refleksje w związku z montażem gazu na tych naszych "nieprzyjaznych" silnikach?
Zastanawiam się, czy warto inwestować. Niby rachunek ekonomiczny jest prosty. Zakładając, że ze spalania 8,5-9 l/100 km (używam samochodu głównie w trasie) zejdę na jakieś 2 l PB i 7 l gazu/100km , to przy średnich cenach paliwa inwestycja rzędu 4 tysięcy złotych powinna mi się zwrócić po około 25 tysiąch kilometrów. Przy moim użytkowaniu auta byłoby to około półtora roku.
Problem w tym, ze mój silnik ma już 298 tysięcy. Czy uważacie, że mimo tego inwestycja jest zasadna? Auta na razie nie zamierzam się pozbywać i myślę, że jeszcze nim pojeżdżę. Ale przy 13-latku to w sumie ogromna niewiadoma. Jestem więc w kropce. Pomocy!
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2016-12-06, 22:40
Witam
chciałbym też zagazować swoją toyota avensis t25 2,0 D-4
wszystkie swoje samochody gazuje z tym, że po raz pierwszy mam silnik z bezpośrednim wtryskiem i warsztat który mi ostatnio zagazował mondeo V6 2,5 litra tej toyoty sie nie podejmuje
Czy po za warsztatem w Ciechanowie macie jakiś w Warszawie sprawdzony ?
oraz czy jest ktoś kto przejechał na instalacji już tak z 80 000 km
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Liftback Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2016 Posty: 42 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2016-12-07, 12:33
W Mławie masz pana Nowotczyńskiego, dobry fachowiec i moją Avkę będzie gazował w lutym. Zadzwoń porozmawiaj na pewno pomoże i doradzi i jak z nim rozmawiałem to mówił że nie ma problemu z gazowaniem 2.0 ale sam pogadaj i poczytaj o nim.
pzdr
gonzo [Usunięty]
Wysłany: 2016-12-07, 18:27
Mariusz__74 napisał/a:
Witam
chciałbym też zagazować swoją toyota avensis t25 2,0 D-4
wszystkie swoje samochody gazuje z tym, że po raz pierwszy mam silnik z bezpośrednim wtryskiem i warsztat który mi ostatnio zagazował mondeo V6 2,5 litra tej toyoty sie nie podejmuje
Czy po za warsztatem w Ciechanowie macie jakiś w Warszawie sprawdzony ?
oraz czy jest ktoś kto przejechał na instalacji już tak z 80 000 km
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-02-04, 20:14
Witam kolegów z avki. Poważnie zastanawiałem się nad zamontowaniem gazu ale ostatnio moja gablota zaczęła się psocic ponieważ zapaliła się kontrolka silnika, obroty nie pracują równo i z przyspieszeniem jest trochę problem, trochę jakby mulilo. Mam przejechane ponad 200 tys. Słyszałem ze te silniki są delikatne na ''złej jakości paliwo '' i zastanawiam się jak to będzie ciągnąć na gazie. Mieliście może takie objawy? Czyściliście dolot? Błąd z kompa z czytał p 191 . . Trochę nie na tym temacie wiec nie będę się rozpisywać ale proszę o pomoc i dzięki za odp. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum