Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2014-03-25, 13:19
OK, dzięki za szczegółową wypowiedź. A w takim razie lepiej zamontować REDBOXA czy oryginalny moduł TTE (taki jak tu na forum kolega sprzedaje: http://www.avensisklub.pl...nika-vt4165.htm ) Czym to się różni?
Zastanawiam się nad zwiększeniem mocy mojego Ave . A w zasadzie chodzi mi inne rozłożenie mocy aby zmniejszyć turbo dziurę ) . Czy da się zrobić to bez Boxów modyfikując program w komputerze samochodu ?
Czy jest to bezpieczne dla silnika który ma ok 300tyś km ? Chodzi mi głównie o wtryski i turbo ?
Jak wygląda sprawa ze spalaniem ( podobno dobrze wyregulowany samochód może palić mniej niż fabrycznie ) ja na pewno nie chciałbym zwiększać spalania . Gdyż samochód ostatnio " lata " na długich trasach . A cena ropy jaka jest każdy wie .
Silnik w mojej Ave to 2.0 D4D 116km z licznikowym przebiegiem ok 230km ( ale jako że samochód od Handlarza mam uzasadnione podejrzenie że może mieć ok 300tyś )
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2013
Nadwozie: Hatchback
Wysłany: 2014-03-30, 19:50
różnice sa zasadnicze, w budowie i sposobie działania...sama zasada działania jest podobna, oszukanie czujnika na listwie wtryskowej
dobre, skuteczne, bezawaryjne są oczywiście boxy V-tech, na którym jeździ tysiące Toyot
koszt nowego ok. 1000zł.
Z tego co widzę na każdym wykresie na plus jest wzrost mocy i momentu ale minusem jest temperatura a wszyscy wiemy jaki to ma wpływ na wadliwe głowice w tych ślinikach
Jak to jest z tymi BOX-ami , pasującymi niby do każdego auta a wymagające tylko zmiany wtyczek ? Przecież każdy silnik ma inne parametry i nie może to być ujednolicone !! Może z T22 do T25 można by założyć , ale gdzie podpiąć brakujące 3 przewody v-techa ? T22 ma kostki 3 pinowe a T25 - 6 pin.Inne auta mają 4 ; 6 ; 8 pinów . Czy ktoś już adaptował do T25 D4D , BOX od innego auta , i czy w V-tech dostosuje każdy ich Box do konkretnego modelu ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum