Heko,widzę że jesteś kumaty w temacie czipów,może polecisz jakiś tańszy box niż V-tech?Bo jak na razie to 1300 zł mnie stać....Mam Avensis 2,0 diesel 116PS 2003 rok.
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2013
Nadwozie: Hatchback
Wysłany: 2012-07-16, 20:15
...będzie ciężko, tak naprawdę RedBoxy Vtech to najtańsze, skuteczne, cyfrowe rozwiązanie do d4d...reszta to tanie analogi, które walą ciśnieniem po CR w całym zakresie obrotów i poza dymem niewiele dają, nie mówiąc o obciążeniu jakie musi znosić pompa i wtryski
Kolego Heko, a ja nabyłem takie coś - wygląda jak box z v-techu, tylko, że jest w srebrnej obudowie (nie czerwonej, nie zielonej) i bez nadrukowanego loga, przewody są w środku przylutowane na stałe, bez możliwości ich przepięcia, no chyba, że można by je przelutować - nie wiem, czy boxy z v-techu też tak mają.
A no i z boku nalepka z numerem 101004, podobnie jak te z v-techu - tam jest VT 101004, tylko, ze mój niby jest Niemieckiej produkcji.
W środku są 3 diody, które jak zauważyłem przy zmianach programu na wyższy zaczynają się świecić już przy coraz niższych obrotach silnika. I wydaje mi się, ze na programie 1,2 oraz powyżej 8 box nie działa - tzn. diody cały czas się świecą, nie zależnie od obrotów silnika. Na żadnym programie komputer nie wywala błędu. A przyrost to odczuwam tak średnio. Jedyne co odczuwam, to znacznie większy moment obrotowy w niskim zakresie obrotów silnika.
Co myślisz o tym boxie? Czy to też jest V-tech?, Podróba?, Czy co to może być?, A może V-tech zakupuje boxy od Niemieckiego dystrybutora???
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2013
Nadwozie: Hatchback
Wysłany: 2012-07-20, 22:21
...no name "silver" to wersja dla różnych odbiorców, są także "black" oraz takie z nadrukami/grawerami innych marek, zamawiane przez różne firmy w Niemczech, Norwegii itd. ale to wszystko produkt V-tech Krk.
...zielona dioda oznacza zasilanie
...pomarańczowa może świecić, mrugać, nie jest istotna
...czerwona zaświeca w momencie gdy box zaczyna modyfikować sygnał, czyli pod obciążeniem silnika, gdy wciśniesz pedał gazu...inaczej, oznacza "dodawanie" mocy, świeci także na stałe gdy box jest wyłaczony, czyli na "0" i "9"
...jeśli czerwona świeci na pr. 1-8 na stałe, oznacza uszkodzony box, lub zaprogramowany pod inny model auta
U mnie czerwona dioda nie świeci się na stałe od 1 do 8 tylko na 0 i 9, ale wydaje mi się, że na programie 1 i 2 również, ale nie jestem teraz już pewny, jak przy okazji zerknę i się upewnię, to edytuje posta. Jeszcze raz dzięki!
Chcę podnieść moc mojego d4d 116 km, ale nie chcę też wydać >1000 zł
Może warto spróbować? Gość ma 1600 komentarzy pozytywnych.Cena b. atrakcyjna.Jeżeli towar nie spełni Twoich oczekiwań,masz 10 dni na zwrot...
Jak zakupisz to opisz proszę wrażenia.Jestem bardzo ciekawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum