Wysłany: 2014-01-09, 13:51 [Avensis T25] d4d 2.0 116km. Dźwięk powietrza
Witam,
Ostatnio borykam się z dziwną sytuacja mianowicie gazując do 2 000 tyś obrotów przy odpuszczeniu gazu słychać dziwne sapanie "chełchotanie" dziwny dźwięk który dobiega na 95% z puszki filtra powietrza. Mechanik zalecił wymianę filtra powietrza bo uszczelka była zagięta i mało to powodować ten dźwięk... filtr wymieniony nie ma poprawy. przewód powietrza za przepływką cały...
spójrz sobie na przewód a dokładnie na rurkę plastikową która wchodzi do filtra czy nie ma ona luzu albo czy nie urwał się tam zaczep u mnie tak było. Wystarczyło nawiercić opaską uciskową ścisnąć i po problemie.
a zrób jeszcze inaczej niech ktoś przytrzyma Ci obudowę filtra powietrza a ty wkręć ją na 2 tyś obrotów i puść gaz i zobaczysz czy ustanie. Jeśli tak wtedy zdejmiesz obudowę wyjmiesz filtr i poprawisz tą rurkę dolotową tak jak wyżej napisałem.
Nie wytrzymałem... wyjąłem filtr i bardzo mocno dokładnie dopchałem dodatkową uszczelkę a raczej taśmę z gąbką (prowizorka na 1 dnień) i dźwięk jakby ciszej... jutro wyjmę wszystko i zrobię to jak należy, zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum