Witam
Problem mam z ogrzewaniem od strony pasażera (nie grzeje) w T25 Klimatronic 2004 diesel. Byłem u mechanika, który rzekomo sprawdzał silniczek etc. i stwierdził uszkodzenie nagrzewnicy. Sprawdzałem koszty na allegro i nie jest to mala suma wliczając zapowiedź mechanika o skomplikowanej (czyt. kosztownej) wymianie. Chciałbym zapytać czy może ktoś z forumowiczów wymieniał takową i może podesłać instrukcje jak to zrobić lub sugestie co można sprawdzić aby potwierdzić uszkodzenie nagrzewnicy.
Z góry pozdrawiam i Życzę Szczęśliwego Nowego Roku.
Sprawdziłem dziś sam dampery odpowiedzialne za przestawianie klap i wszystko działa poprawnie.
[ Dodano: 2014-05-06, 14:36 ]
Tak dla informacji, chciałem się podzielić jak został problem wyeliminowany. Nagrzewnica była przytkana i nie nagrzewała się w pełni. Obieg gorącej wody nie ogarniał wszystkich "żeberek' i dlatego też strona pasażera była nie ogrzewana. Naszczęście nie trzeba było wyciągać całej obudowy nagrzewnicy tylko trochę sposobem wyciągnęliśmy same "żeberka" od strony kierowcy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum