Wysłany: 2009-09-20, 11:48 [Avensis T25] d4 2.0 pompa wody
wymienilem 1 raz pompe wody jakos rok temu okazalo sie ze z wirnika nic nie zostalo
okolo tygodnia temu znowu zrobilo sie to samo wiec zostala wymieniona na nowa pojedzilem tydzien objawy sa znowu te same moje pytanie jest takie czy ktos mial juz ten problem??
czy jest mozliwosc kupienia tej pompki z metalowym wirnikiem?? a moze moi fachowcy to partacze nie przeplukali ukladu chlodzenia??
ozit, jakiej firmy kupiłeś tą pompę ? Może GRAF, lub tego typu badziewie ?
Kup AISIN japońską, lub innej dobrej firmy z aluminiowymi łopatkami.
Nie sądzę, aby w Twoim układzie był taki luźny kamień uszkadzający łopatki. Musiałby ktoś pół życia jeździć z wodą. Oczywiście przepłukać nie zaszkodzi tym razem, dla pewności.
Ja stawiałbym jednak na wadliwą pompę. Pierwsza rozleciała się z zuzycia, druga bo była wadliwa i słaba. Takie moje zgadywanie.
Nic nie przychodzi mi do głowy. Tu nie ma wielkiego koła pasowego, które może bić rozwalając łożysko. Inaczej to wygląda. Rolka nie bije przecież.
AISIN to chyba - z tego co kojarzę - pierwszy montaż. Firma na pewno dobra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum