Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2013-05-05, 06:31
komp można wyłączyć/włączyć "z ręki" poprzez naciśniecie i przytrzymanie przez ok 5 sek pokrętła na środku pod wyświetlaczem między klawiszami "funkcyjnymi" komputera.
Spróbuj może pomoże.
No niestety nie reaguje na to naciskanie- nie działa nawet podświetlenie wyświetlacza (jedynie klawisze sa podświetlane) wiec chyba się coś uszkodziło w elektronice; ew. jest jeszcze gdzieś jakiś ukryty bezpiecznik o którym nie wiem- pozostaje chyba wymontować kompa z deski i obejrzeć.
Spróbuj przytrzymać parę sekund to kółko przy komputerze - powinien się włączyć
Ja po zmianie aku ustawiłem zegar, szyby i tyle ale spróbuj włączyć komputer
Tak jak juz wcześniej pisałem- nie działa ten przycisk ani żaden inny, tak przytrzymywany krótko jak i długo.
Zastanawiam się teraz czy pad kompa miał zwiazek z padem aku czy tez odwrotnie- uszkodzony komp rozładował mi aku; Varta Silver wytrzymała nieco ponad 3 lata- trochę mało aczkolwiek mozliwe.
P.S> poczytałem na necie i ten komp dość czesto pada i raczej jest nienaprawialny
[ Dodano: 2013-05-09, 19:28 ]
Wyświetlacz został "naprawiony" przez zakup innej uzywanej sztuki
Witam, a u mnie po odłączeniu akumulatora, pojawił się sygnał dźwiękowy przy zamykaniu i otwieraniu auta, dodam że sygnał ten mnie bardzo wkurza. Może ktoś wie jak to wyłączyć????
cześć wszystkim.
od razu zaznaczam, że odpowiedzi na mój problem szukam od rana, od godziny 10... i już nie mam siły...
W dniu dzisiejszym samochód nie chciał odpalić, pomyślałem akumulator. Bingo. Przyjechał kumpel, odpaliliśmy za pomocą kabli. Pojechałem do sklepu, kupiłem akumulator. Wymieniłem... i się zaczął problem. Wszystkie kontrolki po włożeniu kluczyka i przekręceniu - odpalają się... problem taki, że silnik nie chce zapalić. W czym problem? jakieś kody trzeba wpisać po wymianie akumulatora? Wg poprzednich wpisów - nie. o w czym jest problem... Pomocy, proszę
Typ: Audi
Silnik: 2.0 diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2016-12-20, 14:41
ArtiZet napisał/a:
P.S> poczytałem na necie i ten komp dość czesto pada i raczej jest nienaprawialny
Na dzień dzisiejszy naprawa wyświetlacza jest możliwa i wykonalna.
_________________ Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza
http://goo.gl/H3P8AU
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
kontakt 503304123
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum