Na poczatku chciałbym sie przywitac ze wszystkimi , jestem nowym uzytkwnikiem forum. Od jakiegos czasu planuje zakup avensis kombi z silnikiem dieslowskim 2.0 d4d. Znalazlem pare ciekawych ( jak dla mnie ogloszen) w internecie. Moze moglibyscie zerknac i powiedziec co o nich myslicie. Napewno jako wlasciciele toyot wiecej wyłapiecie niz ja. Za pomoc wielkie dzieki
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-13, 19:16
Witam,
pierwszy "szemrany", czyli zza miedzy...
drugi OK, ale:
- spalanie - chyba na wolnych obrotach podczas podróży na lawecie,
- przebieg - 20 kkm/rok - OK,
- wymiana rozrządu - kiedy/przebieg ?, odbywa się co 105 kkm (pasek),
- umaszczenie, owszem fajne, ale bardziej dla damy...
- utrzymanie i zadbanie - na foto OK (ale od czego photoshop)
- cena do negocjacji, real to < 22k plz
Można obejrzeć, sprawdzić historię choroby i blachę miernikiem, a potem podjąć decyzję.
Pozdrawiam,
Obydwa odpicowane jak stonka na wykopki, ale czegóż sie nie robi żeby sprzedac wózek. Sprawdzenie blacharki jak najbardziej. Drobne obtarcia które były zrobione i naprawione nie są jeszcze tragedią. Sprawdź śróby mocujące przednie nadkola, mocujce maskę do zawiasów czy nie widac obtarc farby (żaden lakiernik nie fatyguje sie aby po odkręceniu podmalowac śróbeczki jeszcze raz). Rok produkcji szybek, kolor lakieru, porównanie ziarna lakieru na sasiadujących elementach i wiesz prawie wszystko o przeszłości wypadkowej. Warto jeszcze zaglądnąc w miejsce gdzie mieści się koło zapasowe, czy nie widac molestowania blachy mlotkiem blacharskim. Pozatym jezeli chodzi o rozrządy to albo sprawdzenie dokładnie w ASO albo wywalenie paru stóweczek i wymiana dla świętego spokoju. Ale Avke jak najbardziej polecam.
dzieki Panowie za sugestie i podpowiedzi. Skłaniam sie przy kupnie do zabrania samochodu w celu weryfikacji jego przebiegu itp do aso toyoty. koszt niewielki w porownaniu z tym co moze mnie spotkac po nacieciu sie na mine.
Znalazlem jeszcze jedno dosc ciekawe ogłoszenie.cena troche spora jak na ten egzemplarz wyposazenia ale wedlug opisu jesli wszystko było by prawda , czy nielepiej troche przeplacicia kupic auta z takiego zrodla ?? nizej podaje link:
Co myslicie czy lepiej starac sie kupic auto z polskiego salonu , czy lepiej probowac sprowadzac z pewnego zrodla jakim wydaje sie byc carpasja(sprawdzalem rozne opinie na ich temat , wydaja sie byc pozytywne)??
Nie ma czegoś takiego jak pewne źródło w używanym samochodzie, czy to z Polskiego salonu czy przywieziony z zagranicy.
Jak byś znał właściciela i samochód,to jest to w pewnym sensie pewne źródło, ale takie samochody albo pozostają w rodzinie, albo znajomi je kupują.
Reszcie trzeba się dokładnie przyglądać,przejechać się samochodem najlepiej z jakimś mechanikiem,wjechać na kanał pooglądać go od spodu.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-14, 15:23
dafcio1987 napisał/a:
Co myslicie czy lepiej starac sie kupic auto z polskiego salonu
Posłuchaj rad Kolegi @pawlobor, ja mam auto z komisu ASO, więc jest obite i podrapane, i takie jest najlepsze ! Jeszcze mi zamontowali PDC ( w cenie) i dodatkowo, GPS i zestaw głośny (w cenie promocyjnej), uprzedzili co jest do d... (były odbłyśniki, regeneracja 500 zeta), zamontowałem także DRL. Ważne - po odbiorze zamontuj immobilizer, koniecznie.
Ponadto, sprawdź przy jakim przebiegu zmieniali rozrząd (interwał to 105 kkm), cena do przyjęcia po delikatnej wymianie zdań.
Rzecz ważna, o której też należy pamiętać, to sprawdzenie, czy auto nie jest "topielcem", ale to łatwe.
Zatem czeka Cię wyjazd do miasta Łodzi... w celu obejrzenia 2 aut,
pozdrawiam i powodzenia.
PS.
ja bym wybrał to z ASO, poprzednio miałem takie, maaaalina !
(staraj się także unikać płytkich opinii)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum