Toyota Avensis
Reklama Regulamin Regulamin Szukaj Szukaj Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia Avensis Download Pliki Avensis
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj z dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Maglownica Toyota Opony i alufelgi części samochodowe opony letnie 24opony.pl Tarcze, hamulce
Przekładnie kierownicze
Opony & Alufelgi
Części Avensis
Promocja reklama
Układy hamulcowe

Poprzedni temat «» Następny temat
[Avensis T25] Brak kontrolki check, nie odpala
Autor Wiadomość
PrzemekM 
Nowy Klubowicz


Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Wagon
Dołączył: 16 Lip 2021
Posty: 1
Skąd: Randaberg
Wysłany: 2021-07-16, 19:15   [Avensis T25] Brak kontrolki check, nie odpala

Witam, jestem nowym członkiem forum.

Jak do tej pory jakoś radziłem sobie sam z małymi naprawami ale jeżeli chodzi o elektrykę samochodową to nie mam o tym pojęcia.

Problem z moją toyotą jest następujący.

Nie odpala, po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka Check, oraz wskazówka temperatury cieczy nie działa. Wtedy mogę kręcić aż akumulator padnie, auto nie odpala.

Natomiast jeśli zdejmę choćby na 1sek kleme - z bateri i założę ponownie. Wtedy po przekręceniu kluczyka pojawia się brakującą kontrolka check oraz wskaźnik temperatury działa.

Po podłączeniu kompa nie pokazuję żadnych błędów.

Dodam że wymieniałem przekaźnik chyba wszystkie pod maską po stronie kierowcy, bezpieczniki też wydają się być ok. Chyba że jakiegoś nie znalazłem.

Pomyślałem że może gubi masę gdzieś lub jakiś przewód, ale nie dysponuje garażem w tej chwili, więc rozebranie połowy auta nie bardzo mi się widzi.

Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Żeby zawęzić obszar poszukiwania?

Z góry dziękuję
 
 
ASO Avensis 



Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Hatchback
Pomógł: 53 razy
Wiek: 38
Imię: Tomek
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 339
Posty: 5036
Skąd: Internet ASO
Andrzej 


Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2003
Nadwozie: Wagon
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 521
Wysłany: 2021-07-26, 03:25   

Przemku a sprawdzałeś interfejs diagnostyczny? Pokazuje Ci się błąd? Jaki?

Ps: Zacznij od sprawdzenia zasilania i mas sterownika.
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - recenzje anime


Akumulatory samochodowe Toyota Avensis
hamulce