Wysłany: 2021-07-16, 18:15 [Avensis T25] Brak kontrolki check, nie odpala
Witam, jestem nowym członkiem forum.
Jak do tej pory jakoś radziłem sobie sam z małymi naprawami ale jeżeli chodzi o elektrykę samochodową to nie mam o tym pojęcia.
Problem z moją toyotą jest następujący.
Nie odpala, po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka Check, oraz wskazówka temperatury cieczy nie działa. Wtedy mogę kręcić aż akumulator padnie, auto nie odpala.
Natomiast jeśli zdejmę choćby na 1sek kleme - z bateri i założę ponownie. Wtedy po przekręceniu kluczyka pojawia się brakującą kontrolka check oraz wskaźnik temperatury działa.
Po podłączeniu kompa nie pokazuję żadnych błędów.
Dodam że wymieniałem przekaźnik chyba wszystkie pod maską po stronie kierowcy, bezpieczniki też wydają się być ok. Chyba że jakiegoś nie znalazłem.
Pomyślałem że może gubi masę gdzieś lub jakiś przewód, ale nie dysponuje garażem w tej chwili, więc rozebranie połowy auta nie bardzo mi się widzi.
Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Żeby zawęzić obszar poszukiwania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum