Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-24, 12:31
A u mnie lipa. Jutro żona jedzie z reklamacją. Wczoraj, tydzień po naprawie coś zaczęło mocno stukać od strony kierowcy. Było bardzo zimno myślałem, że od mrozu. Sądziłem nawet, że mam flaka bo tak jakbym na feldze jechał na nierównościach. Stanąłem na poboczu, ale koło było ok. Jak bujnąłem przodem to tak jakby amortyzatora nie było i mocno stukało. Dodatkowo zapaliły się sławetne kontrolki + ta od silnika. Dzisiaj już nie stuka w miejscu amortyzatora po nocy w garażu, ale kontrolki się świecą i dodatkowo jak ruszam tym wałkiem od kolumny kierowniczej co wchodzi w podłogę za pedałami to jest wyczuwalny luz. Na nierównej nawierzchni mocno coś się trzęsie za deską…..
Przy kręceniu kołem kierownicy słychać stuknięcie, koło nie obraca się w osi tylko jakby faluje czyli w miarę kręcenia opuszcza się i podnosi… Tak ok. pół centymetra więc zauważalnie…
No nic zobaczymy co mi powiedzą, znajomy mechanik z Toyoty powiedział, że jak najmniej jeździć a najlepiej wezwaćc holownik z ASO bo nie ma żartów …
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 30 Sty 2013 Posty: 28 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-24, 13:28
JacekKu napisał/a:
A u mnie lipa. Jutro żona jedzie z reklamacją. Wczoraj, tydzień po naprawie coś zaczęło mocno stukać od strony kierowcy. Było bardzo zimno myślałem, że od mrozu. Sądziłem nawet, że mam flaka bo tak jakbym na feldze jechał na nierównościach. Stanąłem na poboczu, ale koło było ok. Jak bujnąłem przodem to tak jakby amortyzatora nie było i mocno stukało. Dodatkowo zapaliły się sławetne kontrolki + ta od silnika. Dzisiaj już nie stuka w miejscu amortyzatora po nocy w garażu, ale kontrolki się świecą i dodatkowo jak ruszam tym wałkiem od kolumny kierowniczej co wchodzi w podłogę za pedałami to jest wyczuwalny luz. Na nierównej nawierzchni mocno coś się trzęsie za deską…..
Przy kręceniu kołem kierownicy słychać stuknięcie, koło nie obraca się w osi tylko jakby faluje czyli w miarę kręcenia opuszcza się i podnosi… Tak ok. pół centymetra więc zauważalnie…
No nic zobaczymy co mi powiedzą, znajomy mechanik z Toyoty powiedział, że jak najmniej jeździć a najlepiej wezwaćc holownik z ASO bo nie ma żartów …
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-25, 07:19
W Radości. Może coś komuś nie wyszło i trzeba poprawić. Zdarza się.
Dzisiaj chcę zadzwonić i umówić żonę. Może się okazać coś innego ale jestem prawie pewny że to coś po tej naprawie.\Acha co do kierownicy że się opuszcza i podnosi przy kręceniu to chyba tak powinno być bo sprawdziłem w innym samochodzie. nigdy jakoś na to ine zwróciłem uwagi.
[ Dodano: 2013-03-25, 15:42 ]
Wrociłem z ASO. Bardzo przepraszali, pan twierdził, że pierwszy raz im się coś takiego zdarzyło i być może to jakaś wada materiałowa była bo poluzowała się śruba na krzyżaku….
Żona mało nie wjechała w wysepkę przy skręcie w prawo jadąc do ASO …
Teraz miód malyna. Cicho w zawieszeniu, kierownica jakby bardziej „mięsista” nic nie stuka jest ok. Zobczymy jak będzie.
Pozdrawiam
Po 3 godz ustaleń tel w Szczecinie, jestem 3 właścicielem auta, też się złapałem na tą akcję. Umówiony i już po 2,5 godz w servisie zrobione(auta nie umyli )
@ auto, sprawdź swój vin, link na pierwszej stronie i jak się łapiesz a będą mieli problemy to powołaj się na inf ze strony uokik.
Ja również udałem się do autoryzowanego serwisu w Białymstoku na wymianę wałka pośredniego. Po wymianie nie odczułem żadnej różnicy. U mnie niestety ani samochodu nie umyli, ani nie ustawiali na nowo zbieżności, pozdrawiam
Przydałby się taki temat główny "Akcje serwisowe" do T22,T25,T27 gdzie byłaby lista wszystkich akcji serwisowych Toyoty do tych modeli oraz gdzie można szukać czy nasz model tej akcji podlega.
Taka Prośba kto się jeszcze pod tym podpisuje.
A tu taki ciekawy link jakby ktoś jeszcze nie widział tego.
Jestem drugim wlascicielem Toski i info nie dostalem.
Gdzies dotarlem do informacji o akcji i zglosilem sie w lutym do AMX w Rzgowie.
Nie bylo zadnego problemu, poszlo sprawnie i jeszcze zrobili mini przeglad.
Jak to stwierdzili - "no bo jak juz auto jest na podnosniku.."
Roznicy w prowadzeniu auta nie zauwazylem.
[ Dodano: 2013-05-06, 09:50 ]
tutaj jest baza akcji serwisowych dla roznych producentow:
czyli jak kupiłem teraz takie auto z zagranicy to tez muszę z nimi się kontaktować i przechodzić tako operacje? auto kupione tydzień temu jeszcze w trakcie załatwiania papierów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum