Co nowego w olejach? Czym zalać 5w30?tzn firma która dokładnie spełnia te wszystkie normy zalecenia toyoty.Co z olejem toyoty jak on występuje na "wolnym rynku" w sieci?
też się zastanawiam, kolega do przed liftowej leje castrola, ja teraz byłem w ASO, wymiana oleju z filtrem promocja 300 zł za całość....to powiedzmy 50 zł drożej wychodzi niż w niezależnym warsztacie.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-10-28, 15:20
qrcze mialem sie tu nie odzywac ale co mi tam skoro wszyscy spamuja nie bede gorszy
co do oleju to
olej ma byc tlusty i wytrzymaly
olejow na rynku jest cala masa
dane co do tego jakie ma miec parametry sa w danych technicznych pojazdu ale kupa firm produkujacych oleje ma tez konfiguratory zapomoca ktorych mozna sobie tluscizne dobrac
teraz pewnie ktos nabazgrze ze on pyta bo chce wiedziec ktory dobry
a wiec nie ma takiego czegos
kiedys byl dobry mobil kiedys elf a czort wie co bedzie jutro
lejcie to na co was stac
jak was stac na drogi olej to polecam liqui moly 4200 5w30 olej uniwersalny i do diesla i do benzyny
jak masz nowke auto to sprawdz moze sie okazac ze powinienes miec 0w20
a i to sie tyczy wiekrzosc marek
sa tez oleje totala motula
ja osobiscie nigdy nie lubialem castrola i w sumie nic doniego niemam poza tym ze go nie lubie bo 2 razy zaliczyl wtope z jakoscia oleju oraz czesto jest podrabiany
a tak w ogóle to bezsensu takie dyskusje o oleju
ciekawe czemu nie ma dyskusji o filtrze oleju
a akurat tu mozna by pogadac bo to jaki wymyslili filtr olejowy np w sillniku 1,8 147KM to rece opadaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum