Wysłany: 2012-02-06, 15:10 [Avensis T25] Jak jest zima to jest zimno...(Miś)
Witam!
Ostatnio słupek rtęci spadł poniżej 20 kresek i mam problem z ogrzewaniem mojej T25 wagon.
Silnik odpala dobrze, ale po przejechaniu kilku kilometrów w kabinie jest nadal zimno. Jakoś wydatek dmuchawy mnie nie zachwyca. Czy to sprawa filtra kabinowego? Wymieniłem go 3 miesiące wczesniej. Wszystko rozumiem, ale po 10 kilometrach (benzyna 1.8) powinno moim zdaniem być w srodku jak w inkubatorze. Dodam, że termostat działa dobrze i temperatura silnika jest właściwa – strzałka termometru w środku zakresu. Chyba, że termometr kłamie?
Czy ten typ tak ma?
_________________ Pozdrawiam!
Andrzej
Ostatnio zmieniony przez Andy57 2012-02-06, 15:35, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 2012-02-16, 15:05 Jak jest zima to jest zimno...(Miś)
JacekKu napisał/a:
W mojej Avce po 4-5 km jest cieplutko, hajcuje jak ta lala
W mojej już też-) Okazuje się że wymiana filtra kabinowego radykalnie polepszyła ogrzewanie.
Nie od razu brałem go pod uwagę bo w listopadzie byłem na przeglądzie w ASO i zapłaciłem za filtr i wymianę ale okazuje się wymiany nie było!!!
To dziady jedne. Na Twoim miejscu bym tam pojechał i zrobił solidną awanturę i jeszcze może napisał gdzieś
Ciekawe zatem czego jeszcze Ci nie wymienili a policzyli. Może np oleju albo zlali tylko połowę...
Witaj ponownie!
Mineło niestety kilka miesięcy i powiedzą " Panie to się kurzy, liście lecą itp. " Ale draństwo! Zapłaciłem ponad tysiaka i dałem jeszcze flaszkę żeby było dobrze , a oni wycyckali mnie moźe nie tylko na filtrze. Więcej tam nie pojadę! Trzeba omijać takie ASO wielkim łukiem. Poprzednio pojechałem bo samochód miał gwarancję dealera i nie miałem wyjścia, ale teraz mam!
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-17, 07:37
Tak czy tak pojedź tam i zrób awanturę z kierownikiem czy dyrektorem tego warsztatu.
I tak tam więcej nie pojedziesz to co Ci zależy
Powiedz im jeszcze, że w necie wystawisz odp opinię warsztatowi
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 15 Sie 2009 Posty: 86 Skąd: Grzybno
Wysłany: 2012-02-22, 20:29
Miałem podobny problem w T25 ale diesel strasznie długo trwało dogrzanie w kabinie...
podjechałem do mego mechanika dolał płynu do chłodnicy i jest ok....płynu też nie ubywa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum