Nie wydaje Ci sie, ze to chba jednak licznik w aucie jest bardziej precyzyjny i miarodajny?
Ja bym sie sklanial do tego, ze sygnal do satelity biegnie jakis czas(?) bo kraza one ok.25km nad pow.ziemi...Stad roznica.
U mnie jest tak - przy predkosci 70mph Tom pokazuje 65mph.
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Przeważnie to jednak liczniki w autach przekłamują. Tak jak mówiłem licznik w Ave i Navi sprawdziłem na policyjnym radarze Wynik, navi pokazuje z dokłądnością do 1 km/h
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
kilka razy udalo mnie sie licznik zamknac, ale nigdy nie udalo mi sie zrobic wtedy foty, bo zanim telefon wycignelam, ustawilam, to juz tyle zostalo...
175km/h tyle jechałem suzuki z 1999roku pojemność 993cm 3 osoby na pokładzie, do 145 płynnie i krótko się rozpędzał potem trwało to około 2 minut, ale utrzymywała się taka prędkość
Panowie, nie piszcie o tym, że nawigacja jest dokładniejsza od liczników bo to bajka (choć nie mówię, że liczniki są pod tym względem idealne). Wystarczy zastanowic się nad zasadą pomiaru prędkości w nawigacji. Nie chodzi tutaj wcale o czas dotarcia sygnału z satelity. Rzecz w tym, że nawigacja podaje prędość poruszania się obiektu w idealnym poziomie. Jak wiadomo drogi nigdy, no może prawie nigdy nie są idealnie poziome. Za każdym razem kiedy samochód pokonuje jakieś wzniesienia, nawet stosunkowo niewielkie, prędkość podawana przez nawigację będzie mniejsza. Podobnie może być z niewielkimi zakrętami - nawigacja może ich "niezauważać" i obliczać prędkość przejazdu po prostym odcinku. Tak więc porównanie dokładności między nawigacją i licznikiem zdecydowanie przemawia za licznikiem samochodowym!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum