Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 1998
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 17 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-05-30, 11:34
Ja mam podobny problem tylko, że na zimnym (na ciepłym pali normalnie). Wymieniłem już pompę, wstawiłem zaworek zwrotny na wężyku paliwa, świece żarowe też ok, przekręcałem pompą na szpilkach góra i dół, przestawiałem rozrząd na pompie o jeden ząbek (i tu palił od razu tylko strasznie głośno klekotał), odpinałem kabelek od czujnika temperatury wody i nic nie pomogło. Teraz jeszcze tak se myślę, że może kąt wtrysku trzeba sprawdzić - ustawić. Ustawia się coś takiego w tych silnikach, a jak tak to jak?
ja juz odebrałem auto od pompiarza pompa jak nowa tylko ze chłop mi powiedział ze cofa mi sie ropa bo dalej nie odpala jak nalerzy,wiec czy moge załozyc zaworek zwrotny przed filtrem paliwa??bo niby przez ten moj filtr paliwa cofa sie ropa tzn jakies ,membramy tam nie czymaja.co o tym myslice czy zaworek zwrotny pomorze
to co to moze jeszcze być przyczyna? bo juz nie wiem rozrzad napewno dobrze pompa zregenerowana , oni stwierdzili ze cofa sie paliwo no i nie wiem, ma ktos moze jeszcze jakis pomysł?
[ Dodano: 2013-06-08, 17:46 ]
sprawdziłem auto pompa po uszczelnianiu i nadal nie odpala jak trzeba, odłaczyłem czujnik temperatury ten w bloku i auto pali od razu, co moze byc przyczyna??
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 1998
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 17 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-08, 17:23
kleisty010 napisał/a:
to co to moze jeszcze być przyczyna? bo juz nie wiem rozrzad napewno dobrze pompa zregenerowana , oni stwierdzili ze cofa sie paliwo no i nie wiem, ma ktos moze jeszcze jakis pomysł?
[ Dodano: 2013-06-08, 17:46 ]
sprawdziłem auto pompa po uszczelnianiu i nadal nie odpala jak trzeba, odłaczyłem czujnik temperatury ten w bloku i auto pali od razu, co moze byc przyczyna??
A czujnik w bloku wymieniałeś? Może ten czujnik jest walnięty?
wiec tak założyłem zaworek zwrotny, sprawdzane swiece rozrusznik tez kreci jak nalezy pompa zrobiona nowy czujnik temperatury w bloku,i dalej jak ciepły to trzeba dłuzej krecic nie wiem o co tu chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum