Wysłany: 2012-04-27, 18:49 [Avensis T22] toyota 2,0td problem z odpaleniem na cieplym s
wietam posiadam toyotke z 98roki 2,0td a mianowicie mam problem z odpalaniem jak sie zagrzeje odpali zawsze lae trzeba dlugo krecic:( wczesniej wymienilem czujnik temperatury cieczy i tez mialem taki problem i postanowilem go odlaczyc i problem znikl i po jakims czasie dalem autko do mechanika aby wymienil pasek rozrzadu zimering na pompie oleju i na walku, po tej naprawie problem wrocil i dalej bardzo ciezko odpala na cieplym dodam ze nadal mam odlaczony ten czujnik ale to juz nic nie pomaga, pomocy chlopaki dajcie jakas rade. pozdrawiam a i zapomnialem dodac ze jak juz po dluzszum kreceniu na cieplym silniku odpali i puszcza wtedy bialy dym moze to jest przyczyna mojego problemu?
3lata posiadam ave 2,0td przebieg 260tys i zawsze odpala od strzała niema znaczenia silnik gorący czy zimny. Co stosujecie do czyszczenia wtryskiwaczy?
mowisz ze olej moze rozwiazac moj problem z odpalaniem?
u Ciebie nie wiadomo czy rozrząd został idealnie ustawiony.
przed wymiana rozrządu autto ciezko paliło na ciepło ale po odpieciu wtyczki od czujnika cieczy palil dobrze, a po wymianie rozrzadu nawet z odpieta wtyczka cieżko odpala jak sie zagrzeje,, co sadzicie wina rozzadu czy jescze jakies inne powody moga byc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum