Toyota Avensis
Reklama Regulamin Regulamin Szukaj Szukaj Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia Avensis Download Pliki Avensis
 Ogłoszenie 

Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj z dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

opony aut Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Chwalę się ;) T27 2FL wagon
Autor Wiadomość
Tragbier 
Nowy Klubowicz

Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 benzyna
Rok: 2015
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2025-04-14, 18:59   Chwalę się ;) T27 2FL wagon

Witam Wszystkich. Naszło i mnie na chwalenie się ;) . Moja obecna Avensis 1.8 benzynka.

Były takie wersje co miały pomarańczowe dodatki i te wersje mi się podobały, chciałem to przerabiać, ale przerażało mnie malowanie foteli, nie wiedziałem jak się zachowa farba przy dłuższym użytkowaniu. W mojej wersji fotele mają jasno szare wstawki,więc pomyślałem że łatwiej będzie zrobić takie jasno szare dodatki i tez nie będzie źle to wyglądać. Zaczęło się od demontażu dodatków :)

Poszła okleina jasno szara, taki welurek

Gałeczka się wysłużyła to tez okleiłem

Potem zachciało mi się mieć android auto. Alliexpress 400 zł i kupiłem moduł AA

tak to wygląda na starcie

Niby wszystko działa , nie pokazuje wartości jak regulujesz klimą czy nawiewem ale działa. Sterowanie z kierownicy działa, mam teraz mapy i muzę na wyświetlaczu oryginalnym Avensis. Nie działa tylko i nie wiedziałem o tym wcześniej kamera cofania , w wersjach z automatyczną skrzynia biegów nie ma problemu, działa wszystko a w wersjach z manualną skrzynią znika kamera cofania. Trzeba fizycznie doprowadzić do modułu sygnał cofania i wszystko będzie ok. Jeszcze tego nie zrobiłem, bo nie wiem jak i u mnie w mieście nikt tego nie umie zrobić. Sklep Hadron w Warszawie to robi i pewnie będę musiał chłopaków odwiedzić , bo już dwie doniczki pod marketem przestawiłem i tęsknię za kamerką. Dziwne jest to że jak nawet zdemontuje ten moduł i podepnę wszystko po staremu to dalej tej kamerki nie ma, a była. Avensis, kupiłem od szwedki jako 4-latka z przebiegiem 132tyś , teraz ma już 200 tyś. Awarii nie miałem żadnej , nie dawno wymieniłem 9 letnią baterie, która działała, słyszałem że słabiej kręci. Zimę przeżyła, ale zaraz przyjdą upały i pewnie by się skończyła, jeszcze elektronika po tyłku dostaje także decyzja prawidłowa. Wymieniłem komplet tarcz i klocków zaraz po zakupie, nie dawno wymieniłem klocki po raz drugi, następnym razem będzie czas i na tarcze bo już widzę. Olej Amsoil 0W30, wymiana nie więcej jak 10tyś. I Tyle , jeździ, śmiga . Aaaa zapomniałem, czyściłem ostatnio przepustnicę, nie była brudna, ale jak już porozkręcałem wszystko to wyczyściłem, miałem potem trochę stracha z obrotami ale po około 20-25km sama się zaadoptowała. Dbam jak mogę, używam kosmetyków Poorboy's World. Teraz zawoskowana fusso soft99, a niech ma :) . No dobra koniec chwalenia. Pozdrawiam Was.

ASO Avensis 

Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Hatchback
Imię: Tomek
Odpowiedz do tematu