Wysłany: 2025-04-14, 18:59 Chwalę się ;) T27 2FL wagon
Witam Wszystkich. Naszło i mnie na chwalenie się . Moja obecna Avensis 1.8 benzynka.
Były takie wersje co miały pomarańczowe dodatki i te wersje mi się podobały, chciałem to przerabiać, ale przerażało mnie malowanie foteli, nie wiedziałem jak się zachowa farba przy dłuższym użytkowaniu. W mojej wersji fotele mają jasno szare wstawki,więc pomyślałem że łatwiej będzie zrobić takie jasno szare dodatki i tez nie będzie źle to wyglądać. Zaczęło się od demontażu dodatków
Poszła okleina jasno szara, taki welurek
Gałeczka się wysłużyła to tez okleiłem
Potem zachciało mi się mieć android auto. Alliexpress 400 zł i kupiłem moduł AA
tak to wygląda na starcie
Niby wszystko działa , nie pokazuje wartości jak regulujesz klimą czy nawiewem ale działa. Sterowanie z kierownicy działa, mam teraz mapy i muzę na wyświetlaczu oryginalnym Avensis. Nie działa tylko i nie wiedziałem o tym wcześniej kamera cofania , w wersjach z automatyczną skrzynia biegów nie ma problemu, działa wszystko a w wersjach z manualną skrzynią znika kamera cofania. Trzeba fizycznie doprowadzić do modułu sygnał cofania i wszystko będzie ok. Jeszcze tego nie zrobiłem, bo nie wiem jak i u mnie w mieście nikt tego nie umie zrobić. Sklep Hadron w Warszawie to robi i pewnie będę musiał chłopaków odwiedzić , bo już dwie doniczki pod marketem przestawiłem i tęsknię za kamerką. Dziwne jest to że jak nawet zdemontuje ten moduł i podepnę wszystko po staremu to dalej tej kamerki nie ma, a była. Avensis, kupiłem od szwedki jako 4-latka z przebiegiem 132tyś , teraz ma już 200 tyś. Awarii nie miałem żadnej , nie dawno wymieniłem 9 letnią baterie, która działała, słyszałem że słabiej kręci. Zimę przeżyła, ale zaraz przyjdą upały i pewnie by się skończyła, jeszcze elektronika po tyłku dostaje także decyzja prawidłowa. Wymieniłem komplet tarcz i klocków zaraz po zakupie, nie dawno wymieniłem klocki po raz drugi, następnym razem będzie czas i na tarcze bo już widzę. Olej Amsoil 0W30, wymiana nie więcej jak 10tyś. I Tyle , jeździ, śmiga . Aaaa zapomniałem, czyściłem ostatnio przepustnicę, nie była brudna, ale jak już porozkręcałem wszystko to wyczyściłem, miałem potem trochę stracha z obrotami ale po około 20-25km sama się zaadoptowała. Dbam jak mogę, używam kosmetyków Poorboy's World. Teraz zawoskowana fusso soft99, a niech ma . No dobra koniec chwalenia. Pozdrawiam Was.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum