Wysłany: 2010-02-26, 13:47 [Avensis T25] Osłona pod silnik
Co myślicie o tej osłonie http://moto.allegro.pl/it..._03_09_kpl.html do T25 2.0 benzyna z 2004 roku, nie widziałem nigdzie osłon podwójnych hmm wszędzie tylko złożone z 3 częsci. Czy będzie pasować i jak z montażem.
_________________ Pozdrawiam Gurszczak
Ostatnio zmieniony przez gurszczak 2010-02-26, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
przez taki bajer możne ci się silniczek przegrzewać.
to chyba jakiś mit ..... tak jak napisał gawrys, kazda ave ma zamontowaną osłonę i jest bardzo wiele plusów jej stosowania są również minusy ale mi nie chodzi o to czy warto czy nie tylko czy ktoś coś takiego allegrowego montował czy to nie jakiś shit który do nieczego się nie przyda a przysporzy tylko problemów chodzi mi o montaż
Ja kupiłem taką osłone jakiś czas temu. Powiem tak stara zdjąć nie bylo problemu ale założyć nowa to juz gorzej, to co sie dalo to załozylem kladac sie pod autem ale reszta z reszta gorzej bez podnosnika się nie obylo ale takto przydatna rzecz
dziury pasują idealnie, a co do spinek to tak:) jak da Ci się uda wyjąć je w całości to zakładaj oryginały a jak nie no to trzeba zamienniki jakieś, ja miałem spinki od wuja bo jest mechanikiem i jakoś udało mu się z innych aut przeznaczonych na złom wyciągnąć(i nie były to toyoty tylko peugoty jak dobrze pamiętam). Szczerze powiedziawszy ta osłona wkręcona jest na 3 śruby i jak je mocno dokręcisz to osłona nie ma prawa spaść jeździłem tak z miesiąc. Najgorzej jest z 3 spinkami jak dobrze pamiętam bo są wysoko nad kołem ze ciężko tak dojść
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-16, 13:58
osłona proponowana na allegro jeśli chodzi o otwory to pasuje idealnie brakuje jej tylko nadkoli. Problemem jest użyty materiał. Jest on znacznie bardziej kruchy w porównaniu z oryginalnym i tak naprawdę przy pierwszym kontakcie czy to z wybojem czy jakąś mulda ze śniegu pęknie i znów będzie do wymiany. Polecam zakupić jakąś oryginalną i zregenerować ew. uszkodzone otwory.
[ Dodano: 2010-03-16, 14:01 ]
jeśli chodzi o spinki to proponuje odwiedzić jakiś sklep motoryzacyjny i kupić sobie jakieś podobne. Mi udało się znaleźć i ściągnąć spinki oryginalnie zamienniki stosowane w toyocie seryjnie. 0,5 zł sztuka. warto je wymienić bo po rozpięciu już tak dobrze nie działają no i raczej na pewno któraś z nóżek się ułamie.
przez taki bajer możne ci się silniczek przegrzewać.
to chyba jakiś mit ..... tak jak napisał gawrys, kazda ave ma zamontowaną osłonę i jest bardzo wiele plusów jej stosowania są również minusy ale mi nie chodzi o to czy warto czy nie tylko czy ktoś coś takiego allegrowego montował czy to nie jakiś shit który do nieczego się nie przyda a przysporzy tylko problemów chodzi mi o montaż
witam jak pisałem ten post to nie miałem jeszcze avensisa i nie wiedziałem czy jest tam oryginalna osłona czy jej tam niema,są auta bez osłon i nie zaleca się im montowanie słoty bo mogą się silniki przegrzewać,oto mi chodziło teraz już wiem ze w avensisie jest osłona 3 częściowa przez co jest utrudniony dostęp to filtra oleju :-x
pozdrawiam
ja mam w swoim 3 czesciowa i z dostepem do filtra oleju nie ma problemu odkreca sie srubke i otwiera taka mala klapke i odkreca filtr, tak ze skosnoocy pomysleli i o tym,w poprzednim aucie to zeby wymienic olej musialem rozkecic cale oslony ze spodu,a toyce wymiana to bajka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum