hej wymieniałem sam filtr to widziałem jak jest zamontowany jego widać ale zęby założyć klucz do filtra typu łańcuszek to już się nie da,chyba ze filtr ma możliwość założenia normalnego klucza chyba 19 albo 22.
witam nakładki są dla osób które robią to częściej niż ja:) ja nie potrzebuje całego kompletu nakładek zresztą takie nakładki nie nadają się na wielu aut z prostej przyczyny brak miejsca, wiec łańcuszek jest bardziej przydatny, ale masz racje akurat w avensisie bardzo dobra była by nasadka.
pozdrawiam
Witam.Ja też mia lem problem z osłoną silnika.Jakiś czas temu lakierowałem zderzak u domorosłego blacharza-lakiernika,zmontował wszystko tak że przy 160km/h wyrwało przód osłony.Kupiłem więc na ąllegro zamiennik łącznie z prawym nadkolem.Żeby mieć 100% satysfakcji pojechałem do ASO,tam okazałó się że osłona nie pasuje (jest tak byle jak wykonana)mechanik napocił sie przy tym.Jakoś wszystko poskrecał.Tak wiec nie polecam stosować zamienników oszczędzi to nerwów i czasu :!:
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-06-23, 13:55
potwierdzam słowa myniol-a - tez znalazłem zamiennik, dodatkowo po nicku znalazłem że to sklep netowy - kupiłem bezpośrednio w tym sklepie - i sie okazało że nie pasuje - mój mechanik coś tam popodcinał, coś wyciął i jakoś zakręcił ją do auta - ale co się naklął do jego
rada lepiej kupić używaną z demontażu niż jakąś lichą podróbkę
myniol, być może hihihi ale wczoraj wymieniałem olej i jednak nie wpasowali sie z tymi otworami hehe ten do odkręcenia filtra oleju jeszcze ujdzie ale ten od korka do spuszczania niestety nie pasi wogóle wiec trzeba demontować jedną osłonkę dobrze ze to tylko kilka śrubek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum