Wysłany: 2014-04-10, 07:52 [Avensis T25] Identyfikacja modelu AVENSiS
Witam serdecznie.
Zwracam się do was, klubowicze AVENSIS, z prośbą identyfikacji modelu mojej Toyotki.
Posiadam AVENSIS z 2003 r. z silnikiem 2.0 VVTi D-4 147 KM w sedanie.
Wyposażenie modelu którego jestem szczęśliwym posiadaczem, jest następujące:
-szyby ele. x 4
-lusterka ele z opcją składania
-fotele regulowane ele
-pełna skóra (fotele, kanapa, kierownica, ręczny, dźwignia zmiany biegów)
-skrzynia automatyczna
-tempomat
-lusterko wsteczne z czujnikiem przyciemniania
-czujnik deszczu
-klimatyzacja dwustrefowa
-halogeny
-na desce rozdzielczej oraz drzwiach elementy "drewniane"
-kontrola trakcji
-kontrola jazdy po śniegu
-xenony
-roleta na tylnej szybie
Nie wiem czy wszytko zdołałem wymienić, ale generalnie chodzi mi o to, że szukałem w necie podobnej Toyotki i nie znalazłem.
Czy ktoś wie jaka to jest wersja?
Serdecznie dziękuje za ewentualną pomoc
Wysłany: 2014-04-10, 14:36 Re: Identyfikacja modelu AVENSiS
EasyGo napisał/a:
-szyby ele. x 4
-lusterka ele z opcją składania
-fotele regulowane ele
-pełna skóra (fotele, kanapa, kierownica, ręczny, dźwignia zmiany biegów)
-skrzynia automatyczna
-tempomat
-lusterko wsteczne z czujnikiem przyciemniania
-czujnik deszczu
-klimatyzacja dwustrefowa
-halogeny
-na desce rozdzielczej oraz drzwiach elementy "drewniane"
-kontrola trakcji
-kontrola jazdy po śniegu
-xenony
-roleta na tylnej szybie
Nie wiem czy wszytko zdołałem wymienić, ale generalnie chodzi mi o to, że szukałem w necie podobnej Toyotki i nie znalazłem.
Czy ktoś wie jaka to jest wersja?
Serdecznie dziękuje za ewentualną pomoc
wyposażenie wygląda mi na wersje najbogatszą prestige, chyba ze ktoś dokupił te wszystkie bajerki biorąc lunę albo sol, ale nie wydaje mi sie
Tez opis pasuje (tak jak u mnie) do Prestige, w mojej są jeszcze podgrzewane fotele.
W mojej Avensis nie mam takiej funkcji, chyba ze względu na to, że prawdopodobnie w czasie kupnie nowego to była opcja z której poprzedni właściciel nie skorzystał.
Ciągle jednak zaskakuje mnie Avka i co róż wynajduje nowe ciekawostki. Ostatnio zauważyłam, za lusterkiem wstecznym mały mikrofon ( CBA pomyślałem :lol: ) . Co się okazało w serwisie Toyoty, że mam zamontowany zestaw głośnomówiący firmy Toyota. jest on podłączony, w raz ze stacją na telefon (którego niema) który jest dedykowany do tego zestawu. Podejrzewam, że ów telefon jest coś w rodzaju stacjonarnego, taki jaki kiedyś był montowany w latach 90 tych w samochodach wyższej klasy.
Postaram się w najbliższym czasie, pokazać to ustrojstwo na zdjęciach.
Przepraszam, że podaje linki do zdjęć, ale jak próbowałem dodać bezpośrednio do postu, to wklejały się bardzo nie wyraźne, rozmyte i mocno rozjaśnione...... nie wiem czemu
A więc to jest ten uchwyt na telefon oraz ...... moja AVKA
Do twojego uchwytu najprawdopodobniej będzie pasować Nokia 6210i lub 6310i, ale to strzelam, bo u mnie takiego nie ma.
PS1. Ciekawe czy we wszystkich Toyotach z tego okresu był zestaw głośnomówiący?
PS2. Zawsze mi się podobała słuchawka jak od stacjonarnego w samochodzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum