Wysłany: 2013-07-06, 13:10 [Avensis T25] Wymiana żarówek w kabinie
Witam. Czy ktoś mi powie dlaczego w wyniku wymiany żarówek kabinowych rurek na ledowe nie działają te z przodu a tylne ledwo się żarzą. Dodam że przed założeniem tych z tyłu przód działał bez zarzutów na ledach. Nie umiem znaleźć nic w tym temacie dlatego pytam. Pozdrawiam.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 18 Mar 2010 Posty: 41 Skąd: Kutno
Wysłany: 2013-07-06, 19:37
A włożyłeś poprawnie ?? W rurkach ledach trzeba włożyć je poprawnie tak jak by plus minus jeśli nie świeci to zobacz ją odwrotnie ewentualnie spaliłeś bezpiecznik jeśli nie świecą sam miałem z tym tak .....
Wyglądało to tak. Z przodu wkładałem po kolei i jak nie paliły to obracałem aż wszystkie działały, są 3szt. z przodu i światło było super. Przeniosłem się na tył, tam są dwie z dwustopniowym paleniem. Wyciągnąłem jedną, przód zgasł i do teraz nie umiem namierzyć o co chodzi. Już nawet wkładałem spowrotem te co były z tyłu i nic nie świeci. Przyznam że bezpiecznika nie sprawdzałem. Ale niby dlaczego miał paść?
Dziękuję Panowie za porady. Jutro jadę w trasę to sprawdzę ten bezpiecznik a jak wrócę to dam znać co z tego wyszło. Pozdrowionka i fajnej niedzieli.
[ Dodano: 2013-07-08, 23:28 ]
Problem się rozwiązał.Wymieniłem bezpiecznik nie ukrywam że z wielkim trudem. Na betonie na kolanach to bym potrzymał tego konstruktora co wymyślił skrzynkę z bezpiecznikami w tym miejscu, Wszystko działa jak należy i jest ok. Temat Zamykam i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum