Wysłany: 2010-12-02, 14:04 [Avensis T25] Alarm raz jeszcze...
Wiem, temat już był - czytałem, sprawdzałem, szukałem, kombinowałem i... i nic
A mianowicie chodzi o wyłączenie funkcji auto zamykania centralnego po odpaleniu auta.
Mam (chyba oryginalny) alarm Toyoty - włącza się poprzez pilota na kluczyku i nawet działa, ale wyżej wymienioną funkcję bym chętnie zlikwidował. Zatem wysłucham wszystkich modrych ludzi w tej kwestii.
Jeśli trzeba dysponuję instrukcją w formacie PDF dla alarmu Toyota VSS1 i mogę komuś podesłać albo jeśli moderator wyraża taką wolę to można ją do downloadu wrzucić coby stała się dobrem wszystkich. Próbowałem podziałać tak jak w niej piszą ale to trzaskanie drzwiami i przekręcanie kluczyka coś mi nie wychodzi.
ELM327 również nie posiada możliwości zabawy takimi rzeczami chyba, że ktoś zna optymalny program pod to złącze dla Avensis?
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-12-02, 19:27
wrzuć brachu tą instrukcję do plików do pobrania i daj znać - poczytamy poknujemy popytamy, w najgorszym wypadku na Boże Narodzenie jadę do rodziny na drugi koniec Polski a tam mam kumpla co w "Toyocie robi" (ASO) to się go podpytam na "żywo"
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-12-03, 17:13
wyślij pw do użytkowniaka Andrzej lub pleeser - to są administratorzy - że chcesz wrzucić pliki do downloadu - oni Cię już przepilotują przez procedurę
namiary na nich znajdziesz u góry strony w zakładce grupy
ale sprawdź jeszcze czy jej tam nie ma bo jakaś instrukcja od alarmu już tam jest (tylko że w jakiś mi nieprzyjaznym języku)
Witam
ja do tego alarmu raz jeszcze chce wrócić , bo szukałem ale nic się nie dowiedziałem odnośnie mego jeśli jest w ogóle bo niby lampka dioda zielona jest po lewej stronie , ale auto tylko zamyka się , kombinowałem z tym ze tak kilka razy przekręcić kluczykiem czy otworzyć drzwi ale to nie dział . lampka nawet nie błyśnie , chciałem by pikało podczas uzbrajania ale widocznie coś jest nie teges , jeśli ktoś miał podobny problem to będę wdzięczny . T25,2003, 116 KM.
Odnośnie zielonej diody - posiadasz zamontowany hak holowniczy? Ja jak kupiłem swoją też miałem tą diodę i jak montowałem alarm (robiłem to sam i nie do końca wiedziałem kilku rzeczy więc udałem się do elektryka w celu zasięgnięcia języka) dowiedziałem się że ta dioda jest od instalacji elektrycznej haka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum