Jak w temacie, szukam opisu bezpieczników a konkretnie który jest odpowiedzialny za otwieranie szybkie szyby. Krótkie wciśnięcie klawisza od otwierania szyby, szyba się otwiera, długie i mocniejsze wciśnięcie - szyba się otwiera tak jak przy krótkim wciśnięciu. Nie jedzie do końca :(
mam wrażenie że to nie problem bezpieczników ale mogę się mylić. Tylne okno od strony kierowcy jest ok, jak wcisnę lekko to się otwiera o tyle ile trzymam klawisz szyby, jak mocniej to jedzie szyba do końca i jest tak jak powinno być. Reszta okien nie reaguje na mocne wciśniecie i trzeba trzymać. Chyba to nie bezpieczniki bo by się wcale nie otwierały. Jakiś porady ? Miał ktoś taki przypadek ?
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-16, 15:15
Po odłączeniu akumulatora czasami trzeba zaprogramować otwieranie/zamykanie się szyb.Tak czy inaczej ściągnij tą instrukcję jak kolega gurszczak radzi ......tam masz opisaną kolejność działań przy tym programowaniu.
tak jak kolega lutek Ci napisał, aby szyby pracowały poprawnie to musisz je zaprogramować po odłączeniu akumulatora w następujący sposób.
każdą szybę ( włącznik otwierania wciskasz mocno w pozycję otwierania (do końca) i trzymasz aż całkiem się otworzy przytrzymując ok 2-3 sek, następnie powtarzasz tą czynność zamykając szybę w odwrotnej kolejności. Zastosuj to na każdej z szyb i musi działać.Przerabiałem to już kilka razy, nie masz co szukać bezpieczników,chyba że wcale Ci szyby nie pracują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum