Witam wszystkich Jestem tu nowy i chcialbym sie zapytac czy ktos z was mial kiedys podobny problem jaki ja mam teraz ;/ Jakies 2 miesiace temu wyskoczyla mi na desce rozdzilczej kontrolka check engine , znajomy ktory posiadal komputer podejzewam byle jaki zczytal blad P0041 lub P0040 , wykasowalismy blad i jezdzilem caly czas bez zadnego problemu. Od dwoch dni auto zaczyna mi szarpac przy przyspieszaniu obojetnie na jakim biegu , traci moc jakby nie dostawalo paliwa i z rury wydechowej leci siwy dym. Pytanie moje jest takie czy odpowiedzialne za to moga byc sondy lambda bo o ile sie nie myle sa dwie ??? Czy ktos moze mi pomoc , nie chce zbytnio naprawiac metoda prob i bledow ;/ pozdrawiam
jaki zapach ma ten dym? być może poszła uszczelka i płyn chłodzący dostaje się do komory spalania, efekt biały dym o specyficznym zapachu i utrata mocy. Zobacz czy ubyło płynu chłodzącego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum