Witam.
Mam problem z 1 i 2 biegiem w t27 1.8 Benz. Ciężko wchodzą, ale nie zawsze. Nieraz trzeba dwa razy sprzęgło wcisnąć i 2 wchodzi lekko. Nieraz żeby jedynkę wrzucić to trzeba najpierw na dwójkę i dopiero na jedynkę. Czy miał ktoś taki problem?
Samochód ma najechane 170 tys. Sprzęgło wymienione przy 155 tys. Gdzie się sprawdza poziom płynu sprzęgłowego? No i jeszcze jedno: czy wymieniacie olej w skrzyni bo ja w żadnym samochodzie nigdy nie wymieniałem i uważam, że to jest zbędne, ale może się mylę.
A jak się reguluje za pomocą tych linek. Czy ktoś to robił? W którym miejscu jest regulacja? Czy to przy dźwigni zmiany biegów? Może ktoś lekko rozwinąć temat?
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2022-08-18, 22:03
a nie tlucze sie cos przy zmianach biegow albo szrpnieciach silnikiem?
moze ktoras poduszka jest zerwana pod skrzynia albo silnikiem i caly uklad sie krzywi?
linki moga byc
pompka na pedale sprzegla
Witam. Mam problem z wrzucaniem pierwszego biegu, bardzo rzadko za pierwszym razem wskoczy, zwykle za drugim lub trzecim.
Ponoć to problem regulacji linek lub ich wyrobionych zakończeń. Mial ktoś z tym problem i sobie poradził i czy poleci ktoś mechanika w Poznaniu od tych samochodów? Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum