Wysłany: 2022-11-05, 18:41 Problem z avensis D4d 126km
Witam, mam problem se swoją avensis t25 D4d 126km po lifcie, problem polega na tym że auto bardzo mocno kopci na kolor biało-niebieski ale odrazu przestaje po odpieciu klem od akumulatora, wtedy problem znika na 4-5 odpaleń i po kolejnym odpaleniu po przejechaniu dosłownie 3km zaczyna dymić na kolor który podałem, dymi wtedy na każdej partii obrotów, nawet przy utrzymywaniu stałej prędkości 90km/h. Spotkał się ktoś już z takim problem i wie może co może być usterką. Dodam że wyjmowałem i czyściłem zawór egr ze 3 razy, co prawda nie rozbierałem go na czynniki pierwsze i nie czyściłem miejsca gdzie sprężyna się porusza ale po 300km dosyć dużo miał nagaru w sobie
O to chodzi że niczego nie ubywa, oleju przez 9tys zeszło tyle że ledwo zauważyłem jakikolwiek Ubytek, a po tych 5-6 odpaleniach to dymi jakby z 10l na 100km brał a płynu tez jak było tyle jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum