Witam,
Małe wprowadzenie-
kupiłem parę dni temu Toyotę z 2000 roku (przed liftingiem) , st220 3S-FE/A241E – skrzynia jak widać z opisu automatyczna. Niestety nie miałem możliwości zajrzeć pod spód przed zakupem, no i po pierwszej wizycie do warsztatu, mechanik (oprócz zawieszenia), zakwalifikował prawą półoś do wymiany… No cóż, odkryłem dla siebie ze części do 16 letniego auta mogą być piekielnie drogie, a za równo totalny brak ofert na rynku. Jedyna propozycją na rynku/Allegro, jest egzemplarz budzący wątpliwości: brak jasnych warunków gwarancji, nieznany przeze mnie producent. allegro półoś st220
Teraz do rzeczy-
na półosi która kwalifikuje się do wymiany, jest jak by gumowy kołnierz z 7-10 sentymentów długości, i to właśnie on uległ zniszczeniu. Mechanik mówi że półoś lada moment może pęknąć. Na moje oko reszta elementów z tej półosi wyglądają przytomnie.
Na forum już zgłosiłem się do rubryki zakupy, ale potrzebuje Państwa pomocy w odpowiedzi na pytania
1. Czym jest ten kołnierz, do czego służy (nagrałem minutowy filmik, gdzie zaznaczyłem ten kołnierz) wideo
2. Co sądzicie o tej ofercie z Allegro.
3. Czy półosi od samochodu po liftingu będą pasować do mojej wersji
Lub każde inne wskazówki które pomogą naprawić ten unikatowy element napędu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum