slawmc, też miałem ten dylemat z e względu na jasną tapicerkę ale nic nie wybrałem nie ma nic konkretnego a pozatym poduszki sa w siedzeniach wiec też trzeba szukać odpowiednich ale co szkodzi raz w roku podstawić do prania
Witam forumowiczów. Jak dobrze wiemy w naszych avensiskach jest kiepawa tapicerka z okresu lat 2003-2005 dlatego właśnie poruszyliście temat pokrowców. I słusznie bo po co prać tapicerkę co roku jak ona się brudzi częściej. Ja zamówiłem do swojej toyoty pokrowce szyte na wymiar do każdego elementu siedzenia osobne. Jest to połączenie skóry ekologicznej z alcantarą , efekt jest piorunujący. Znajomi pytają czy ja wymieniłem fotele w swojej toyocie a ja odpowiadam że to tylko pokrowce. Wiele osób myślało że to oryginalne skórzane fotele z wstawką alcantary.
Koszt takich pokrowców jest dość spory bo sięga kwoty 450 zł za komplet. ale jak za 15 -sto częściowy komplet to cena dla mnie jest spoko. No chyba że ktoś woli kupić za 130 zł w tesco pokrowce uniwersalne nie przystosowane do bocznych airbagów i patrzeć na dziadowską tapicerkę przez cały okres używania auta to jego sprawa.
Ciekaw jestem czy Serwis Toyoty posiada jakieś "oryginalne" pokrowce do avensis t25.
Ale tapicerkę trzeba prac jakby nie było co rok koszt nieduży więc portfela nie zaboli. a wygląd później cieszy.
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
LordPietrus, podobają mi się twoje pokrowce, tyko mam pytanie. Czy kolor czarnej skóry-ekologicznej pasuje kolorystycznie do skóry na kierownicy i obiciach uchwytów na drzwiach?.
nie gniewaj sie LordPietrus ale te pokrowce wygladaja jakby je wycianał z pralki i w cale nie pasuja mysle ze oryginalne byłyby bardziej na miejscu lub zwykłe materiałowe za 60 zł jest tyle rodzaji i kolorów ze głowa peka ale to tylko moja sugestja twoje auto twój cyrk i twoje małpy heheheh pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum