Chciałem to przemilczeć ale kur...ica mnie strzela ilekroć wsiadam do samochodu.
Zostawiłem samochód służbowy w celu montażu pakietu chrome.
Listwy zostały ładnie zamontowane i umyte, niby wszystko ok. Dopiero wieczorem jak podjechałem na parking podziemny to w sztucznym świetle zobaczyłem, że cały lakier (czarny) ma mnóstwo zarysowań - ktoś umył auto albo na szczotkach albo nie spłukał kurzu lancą przed myciem ręcznym.
Auto ma miesiąc i do wizyty w W&J było myte tylko na myjniach bezdotykowych.
Gdyby nie fakt, że samochód odbierałem w sobotę a na codzień użytkuję go ponad 350 km od Izabelina, w poniedziałek zrobiłbym im awanturę.
A tak albo się przyzwyczaję albo czeka mnie polerka.
Ostrzegam i radzę, tak jak robi mój znajomy, naklejać kartkę przed oddaniem do ASO - "nie myć i nie odkurzać".
Najgorsze jest w tym wszystkim to, że człowiek może dbac o samochód po czym oddaje go do autoryzowanego dealera i jakiś baran jednym pociągnięciem gąbki psuje cały efekt.
Brak słów.
Heh, nie strasz;)
Poza tym, skoro to są oryginalne akcesoria Toyota to chyba na ewentualną poprawkę można się udać do najbliższego ASO? Zresztą... zima jest póki co jesienna więc nie zakładajmy najgorszego scenariusza;) Pozdrawiam
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-17, 01:25
Nie straszę, mówię jak jest. Znajomemu wymieniali już 2 razy (po zimie 2010 i 2011). Póki co trzyma się ale zobaczymy co będzie jak sypną solą.
Poprawka nie wchodzi w grę bo tego nie da się naprawić, tylko reklamacja i ewentualna wymiana.
Ja również mam niemiłe doświadczenie z tym salonem.
Chciałem jakiś czas temu zamówić telefonicznie części żeby niepotrzebnie nie jeździć dwa razy, niestety powiedziano mi, ze muszę najpierw stawić się osobiście, żeby mogli mnie zarejestrować w bazie.
W ASO Toyota Bielany nie było takiego problemu i jak coś teraz potrzebuję to zawsze tam jeżdże mimo, że W&J Wiśniewski mam po drodze z pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum