Wysłany: 2013-06-27, 18:27 [Inne] Z jakim silnikiem Toyota corolla verso?
Witam serdecznie.
Zamierzam kupić toyotę corolle verso tylko pytanie z jakim silnikiem oczywiście diesla? Czy 2.0 116 KM, 2.2 136 KM a może 2.2 177 KM. Jeśli możecie to doradźcie bo ponoć te silnika o pojemności 2.2 to niezbyt polecane. Za to 2.0 to troszkę mało KM. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2013-06-28, 12:40
Tak na prędce i ogólnie
2.0/116 -
jeździsz sam takim to sam wiesz najlepiej w miarę prosty silnik diesla (jeśli tak można powiedzieć o CR), w verso były chyba montowane na skrzyni ze stałym kołem zamachowym co tez jest dużym plusem. może nie grzeszy końmi, ale jest to tzw. muł roboczy. (jak potrzeba zrywu to nie rodzinne Verso tylko GT )
trzeba się liczyć z uciążliwością typu czyszczenie EGR-a
2.2 - czyli na pewno D-CAT "ekologiczne" (jak i 2,0 125-6 KM)
na pewno dużym mankamentem jest filtr cząstek DPNR - kosztowny, zapychający się itp
więcej - no niestety trzeba pogrzebać po forum - ja sam też jeżdżę AVĄ z 2004/5 z 2,0/116 i nie narzekam
(Ale jeśli Verso to może nie Verso tylko Matrixa - co prawda w benzynie ale z przyjemnym automatem)
Dokładnie swój silnik znam.Zastanawiam się nad silnikiem 2.2 136 KM . Czy tam jest łańcuszek no i co z tymi filtrami cząstek stałych. Tak sobie myślę że przy normalnej jeździe nic nie powinno się zapychać po prostu od czasu do czasu lekko przegazować autko i ok. Jeśli piszę bzdury to poprawić mnie proszę. Nic za bardzo nie mogę znaleźdz na necie. gdyby ktoś coś napisał o tym silniku byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum