Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: VAN
Wysłany: 2015-02-02, 22:41 [Inne] turbina
Witam mam takie pytanko o co kaman:
Przy dodawaniu gazu gwizdała mi turbina i był jakiś mułowaty (silnik) pojechałem do fachury od toyoty podłączył kompa, przejechał się postawił diagnozę cieknie 4 wtryskiwacz, turbina przeładowuje do wymiany-regeneracji. Zregenerowałem turbo i teraz 1,2,3 jako tako idzie od około 80km/h zero przyspieszenia muł jakby turbo w ogóle nie było zwykły diezel słabnie na niewielkich wzniesieniach HILFE
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Nadwozie: VAN
Wysłany: 2015-02-03, 22:58
teraz nie ale wcześniej przed wymianą turbo zapalał się i przechodził w tryb awaryjny
[ Dodano: 2015-02-10, 21:43 ]
Witam kolegów problem rozwiązany mój majster zapomniał podłączyć jeden z wężyków ("omsknął się") od podciśnienia chyba te w okolicy przepustnicy. Teraz przyśpiesza jak auto z turbo
Typ: Audi
Silnik: 2.0 diesel
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2016-08-16, 20:49
oddaj ją po prostu do sprawdzenia, może potrzebna jej będzie regeneracja albo chociaż zwykłe czyszczenie? Po co samemu tam grzebać jeśli nie znasz się na tym za dobrze. Ja oddawałem do http://regeneracja-turbosprezarek-wroclaw.pl/ - pewnie i Tobie pomogą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum