Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2013
Nadwozie: Wagon
Dołączył: 06 Mar 2022 Posty: 11 Skąd: Chojnów woj. dolnośląskie
Wysłany: 2025-12-10, 18:23 Brak biegów
Szanowni właściciele Avensis. Dzisiaj po uruchomieniu silnika i ruszeniu zaczęły się dziać cuda na kiju.
Pierwszy bieg, ruszam, zmiana na 2 i brak biegu. 3 normalnie, zmiana na 4 i brak biegu. 5 normalnie, zmiana na 6 i brak biegu. Czyli reasumując 1,3,5 i wsteczny wchodzą jak nóż w masło a pozostałe biegi 2,4,6 czyli wrzucanych "do tyłu" nie ma. To znaczy nie wiem czy nie ma bo odczucie jest takie jakby była zamontowana blokada. Skrzynia pracuje cicho, nie rzęzi, olej wymieniony (pomimo że niektórzy twierdzą że oleju się nie wymienia) 2 tys. km temu.
Może ktoś podpowie co za diabeł w nią wstąpił. Wprawdzie umówiony jestem z mechanikiem, który stwierdził telefonicznie, że naj prawdopodobnie wina leży po stronie cięgła, ale mi nie daje ta cholera spokoju i obawiam się bezsennej nocy.
[ Dodano: 2025-12-11, 11:50 ]
No i okazało się że jakieś zwierzątko zrobiło sobie stołówkę zostawiając kość która skutecznie blokowała cięgło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum