Witam jestem tu nowu planuje zakup toyoty avensis a mianowicie czy forumowicze mogli by sie wypowiedziec a temat tego auta Toyota Avensis 2,0 D4D 116KM jak wyglada sprawa z utrzymaniem itp wszystkie opinie beda dla mnie wazne przy zakupie.
Jak dla mnie:
- za wysoka cena za ubogą wersję wyposarzenia
- małorealny przebieg (standart)
- wygląda na to, że klapka schowka na środkowym tunelu może być uszkodzona (częsta usterka, kłopotliwa w naprawie ale zupełnie niegroźna )
- liftback (sam szukałem takiego nadwozia) trudno kupić i trudno potem sprzedać
a tak to fajna swoją zrobiłem już 100 000 i złego słowa nie powiem, a przebieg w sumie mam niemały
w sumie ja tam znawcą nie jestem i może mnie ktoś poprawi na zderzaku są zaślepki od spryskiwaczy lamp a w środku na desce nie widzę włącznika do tych sprysków , dziwne . po za tym chyba nie ma kontroli trakcji a na pewno nie ma włącznika/wyłącznika obok kierownicy , samochód za 20 tys bez kontroli trakcji ?? i o tym standardzie to chyba nie porozumienie , tak samo jak diesel 116km i prawie 1600 kg wagi
to chyba nie porozumienie , tak samo jak diesel 116km i prawie 1600 kg wagi
Bez przesady, rakieta to nie jest ale zapewnia zupełnie przyzwoite przemieszczanie się, do tego, porównując do nowszych dieseli toyoty, ten jeszcze jest możliwie trwały .
to chyba nie porozumienie , tak samo jak diesel 116km i prawie 1600 kg wagi
Bez przesady, rakieta to nie jest ale zapewnia zupełnie przyzwoite przemieszczanie się, do tego, porównując do nowszych dieseli toyoty, ten jeszcze jest możliwie trwały .
no nie wiem , ostatnio szukałem auta dla siebie i jeździłem wieloma Avensisami chyba z wszystkimi silnikami w palecie i ten 116 km to słuzy tylko do przemieszczania , na nic więcej liczyć nie można :( w ostateczności zdecydowałem się na D-CAT 177KM , ten silnik ma odpowiednie osiągi i umożliwia normalne przemieszczanie się
Wszystko zależy od tego czego po takim samochodzie oczekujesz. Dla mnie to typowy kanapowóz i nie liczę na to, że do setki zamknie się w 8s ale, że mnie bezpiecznie dowiezie do celu w długiej trasie. silnik 116km te wymagania spełnia, Vmax i Vprzelotowa przekraczają dozwolone przepisami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum