Wysłany: 2021-08-31, 22:07 [Avensis T27] Wymiana sanek -czy do 2009 pasuje z np. 2015
Witam
W mojej Avensis mam wybite gumy musze je wymienić, problem w tym że nie można odkręcić poziomych śrub wahaczy, zarówno po jednej jak drugiej stronie.
Próbowałem grzania palnikiem, nagrzewnicą indukcyjną, problem w tym że z tej śruby wystaje tylko łeb śruby M16 na klucz 22mm. Klucz i 2 metrowa rura. Przypuszczam że zapieczona jest śruba w tulei metalowo gumowej wahacza, a nie w nakrętce która jest spawana wewnątrz sanek, nawierciłem dziurę i spryskałem nakrętkę bez efektu.
Macie jakiś patent na te śruby.
Wie ktoś czy sanki z wyższego rocznika np. 2015 pasują do 2009, jakie rocznikowo kupić?
Klucze udarowe różnej maści były testowane, jak jest zapieczone w tej tulei metalowo gumowej wahacza to podobno kluczem urwiesz łeb a śruby i tak nie ruszysz.
A może wie ktoś czy sanki z wyższego rocznika np. 2015 pasują do 2009.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum