Witam, czy ktoś może podać wskazówki dotyczące wymiany napinacza paska toyota avensis 1,8 benzyna rok 2018. Czy potrzebny jest kanał i jak zdjąć pasek.
Witam, czy ktoś może podać wskazówki dotyczące wymiany napinacza paska toyota avensis 1,8 benzyna rok 2018. Czy potrzebny jest kanał i jak zdjąć pasek.
Ale przecież Valvematic nie ma napinacza. Napinaczem jest alternator, więc co chcesz wymienić?
No jak nie ma, jak ma. Wygląda tak jak na stronie.https://allegro.pl/oferta/napinacz-paska-16620-37030-avensis-auris-corolla-14942135280.Konkretnie muszę wymienić rolkę. Potrzebuję informację jak to zrobić
Z tego co pamiętam, to sprężyna jest dość mocna. Demontaż nie sprawił mi problemu ale przy montażu przyda się druga osoba. Można jednak zrobić to samemu, przyda się długa, mocna łyżka- monterka .
Ale przecież Valvematic nie ma napinacza. Napinaczem jest alternator, więc co chcesz wymienić?
Szanowni Panowie bardzo proszę o nie pisanie czegoś o czym nie wiecie. Podałem wcześniej link jak wygląda napinacz w mojej toyocie. Wprowadzacie osoby czytające w błąd twierdząc ze nie ma. Najpierw sprawdź potem pisz. Rozumiem że nikt z was tego nie wymieniał więc kończę temat.
masz stary silnik z T25
chociaz w po lifcie tez pakowali z regulacja przy alternatorze
dziwne to
jak by ladowali silniki jaki znalezli:D
tak czy siak w T27 2009 byc powinien z napinaczem
Cześć czy wymieniłeś samą rolkę? Możesz podać nr części i producenta? Czy wymiana roli wymaga demontażu napinacza, czy można rolke wyminić na samochodzie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Jeżeli chodzi o napinacz to do końca nie pomogę u mnie to alternator popiskiwał początkowa diagnoza była zła, więc rolka nie została wymieniona. Myślę że pasek można sciągnąć za pomocą poluzowania alternatora lub trzeba mieć klucz do napinacza. Nie trzeba kanału, ale trzeba zdemontować nadkole. Taki miałem zamiar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum